‘Halve drooglegging’ nog niet van de baan

 De hoorzitting over de spreekwoordelijke ‘halve drooglegging’ van De Eendracht voor en tijdens risicoduels van NEC, heeft naar alle waarschijnlijkheid geen enkel effect voor de komende thuiswedstrijd tegen Ajax. Dat wil zeggen dat ook zondag tot het laatste fluitsignaal klinkt er louter zogenaamd evenementenbier (met slechts 2,5 procent alcohol) getapt mag worden.


De supportersvereniging en de amateurclub tekenden enkele weken geleden bezwaar aan tegen de maatregelen die pal voor het thuisduel tegen ADO Den Haag bekend werd gemaakt. Het bezwaarschrift werd gisteren behandeld, maar een uitspraak volgt pas komende week, zo kregen beide verenigingen te horen.


Rob Schevers, voorzitter van de Supportersvereniging: “De mensen die namens de gemeente de maatregel verdedigden hadden in mijn ogen weinig andere argumenten dan wat algemene cijfers over alcoholgebruik bij supporters die landelijk worden opgepakt. Dat zegt echter niets over de bezoekers aan De Eendracht.” Dat burgemeester Terhorst inmiddels samen met de profs van NEC besloot de wedsrijd tegen Ajax te vervroegen naar half een ’s middags doet aan de zaak niets af, aldus Schevers. “Het is een idee dat wij eens gelanceerd hebben, met daaraan gekoppeld dat er dan wel gewoon bier getapt zou mogen worden. Maar daar is nu geen sprake van. Terwijl er natuurlijk bijna niemand al om tien uur ’s ochtends zwaar aan het bier gaat.”


De supportersvereniging ervaart de maatregel nog steeds als overbodig en ook onrechtvaardig. Daarbij is het niet eens belangrijk dat er op De Gaanderij door de sponsors wel gewoon alcohol genuttigd mag worden. “Wat daar gebeurt interesseert mij niet. Wij kijken naar onszelf. We willen gewoon gezellig een biertje kunnen drinken. Het gaat niet eens primair om de omzet. Die is stukken minder, dat is duidelijk. Waar normaal zo’n 400 mensen voor de wedstrijd in De Eendracht samenkomen, waren het er tegen ADO maar zo’n 100. “

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan