Gentenaar krijgt topclub in de vorm van Borussia Dortmund

De droom van Dennis Gentenaar gaat in vervulling: hij krijgt de ‘grote buitenlandse club’ waar hij op gehoopt had. Bert van Marwijk haalde de doelman van NEC naar Borussia Dortmund, meldt Omroep Gelderland.

Gentenaar was voor zichzelf toe aan een stap hogerop. Om die reden gaf hij aan het begin van vorig seizoen al aan dat dat hoe dan ook zijn laatste jaar in Nijmegen zou gaan worden. NAC Breda had interesse, maar die aanbieding legde de goalie naast zich neer. Ook het Turkse Trabzonspor hing aan de bel.


De 29-jarige Gentenaar zal zich in het Westfalenstadion moeten gaan bewijzen, want hij kreeg van de in financiële problemen verkerende club een contract van slechts één jaar voorgelegd.


Europees voetbal zit er voor de keeper in ieder geval niet in. De ploeg van Bert van Marwijk kende weliswaar een uitstekende tweede seizoenshelft, maar had voor de winterstop dermate veel averij opgelopen dat een UEFA Cup-plaats er net niet meer inzat.

Bron: VI.nl

BVB verpflichtet Torwart Dennis Gentenaar

Borussia Dortmund hat Torwart Dennis Gentenaar vom holländischen Erstligisten NEC Nijmegen verpflichtet. Der 29-jährige Niederländer unterzeichnete am Freitag einen Ein-Jahres-Vertrag bis zum 30. Juni 2006. Gentenaar spielt seit 1995 als Profi für den NEC Nijmegen, aus dessen eigener Jugend er stammt.

BVB-Cheftrainer Bert van Marwijk kennt Gentenaar seit Jahren aus der holländischen Ehrendivision. “Er ist einer der zuverlässigsten Torhüter in Holland, ich freue mich, dass der Transfer zum BVB geklappt hat”, sagte van Marwijk.


Die Verpflichtung Gentenaars war notwendig geworden, weil sich Torhüter Bernd Meier, der vom LR Ahlen zum BVB wechseln wird, eine Kreuzbandverletzung zugezogen hatte. “Damit ist, bis auf die Verpflichtung eines talentierten Innenverteidigers, unsere Personalplanung für die kommende Saison abgeschlossen”, erklärte BVB-Präsident Dr. Reinhard Rauball.

Bron: BVB.de

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina