FC Dordt – NEC

Vanavond maakte onze nieuwe Zweedse verdediger zijn debuut in de basis van NEC en het moet gezegd: het zag er solide uit. Op het eerste oog lijkt de jonge Zweed een echte aanwinst, al valt er na een helft tegen de eerste divisie ploeg uit Dordrecht nog maar weinig zinnings over te zeggen. Op het veld van WNC (Waardenburg), dat tegen de A2 aangeplakt ligt, won NEC uiteindelijk met 2-1. Het had de overwinning te danken aan een sterke periode voor rust na de goal van Dordrecht en na de rust voordat het grote wisselen begon. Er vallen weinig conclusies te trekken uit de winderige wedstrijd, anders dan die al in eerdere wedstrijden bevestigd werden. De verdediging ziet er solide uit (helemaal met de nieuwe aanwinst), het middenveld is ok, maar de aanval blijft het zorgenkindje met eenvoudigweg te weinig mogelijkheden. Meest opmerkelijke van de avond was misschien nog wel het feit dat honden niet op het terrein waren toegestaan, hetgeen Leen Looijen er niet van weerhield met zijn viervoeter op het dakterras van de kantine plaats te nemen. (pol)