Denneboom

Waar er twee vechten hebben er twee schuld, de waarheid ligt in het midden en meer van dergelijke uitdrukkingen geven aan dat het wel eens moelijk zou kunnen zijn een goede inschatting te maken als een speler een disciplinaire schorsing ontvangt van een trainer. Helemaal als die trainer relatief nieuw is en zich misschien zal willen laten gelden.
Bij ‘het verhaal Denneboom’ is dit volgens mij echter geenszins het geval, want het verbaast me niets dat juist deze speler een schorsing ontvangt. Waren er al twijfels omdat het talent was uitgekotst bij zijn eerdere clubs, dan werden die naarmate het vorige seizoen vorderde versterkt, omdat Denneboom er regelmatig bij liep alsof het alleen met de grootst mogelijke moeite was gelukt hem over te halen om die wedstrijd alsjeblieft weer mee te doen. Ook zijn houding richting publiek gaf aan dat de primadonna vindt dat de mensen blij moeten zijn dat ze mogen betalen om hem te zien. Recentelijk schoffereerde de buitenspeler de tienduizend trouwe seizoenkaarthouders door hen in de NEC krant voor te houden dat ze geen echte supporters zijn omdat zij de spelers niet zouden steunen als ze slecht spelen (lees: een lamlendige instelling tonen). Na een sterke start van het seizoen, tot ongeloof van iedereen zelfs beloond met een plek in Oranje, zakte deze getalenteerde voetballer steeds verder weg en werd er door vele supporters al een vergelijking gemaakt met eerdere ‘sensatie’ Renfurm. De enige die niet vond dat zijn prestaties in de tweede seizoenshelft onder de maat waren was Romano zelf.
In schril contrast met de houding van de geschorste speler staat de instelling die de huidige trainer toonde in de tijd dat hij zelf voetbalde. Cees Lok werd een living legend omdat hij door het vuur ging voor het balkenshirt en de supporters dankbaar was dat ze elke week kwamen. Als geen ander weet Lok dat NEC supporters een kunstje of trucje op zijn tijd best waarderen, maar toch vooral naar het stadion komen om 11 spelers te zien die de sokken uit hun schoenen lopen voor de club. En met dat gegeven in het achterhoofd heeft de trainer een signaal af willen geven aan de spler. Vraag is nu of de speler dit signaal zal oppikken of net als bij zijn vorige clubs de handdoek in de ring zal gooien. Ik durf zelf geen weddenschappen af te sluiten op een goede afloop. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.