De volgende tegenstander: Willem II

27 November 2003 is de laatste keer dat Willem II de drie punten pakte in de Holland Casino eredivisie. Het is dan ook niet zo gek dat trainer Ronald Maaskant spreekt over een regelrechte crisis! In de Amstel Cup werd Go Ahead Eagles nog wel verslagen met 0-1 door een eigen doelpunt van Sieme Zijm. In de competitie is al ruim 360 minuten niet meer gescoord en met de Amstel Cup erbij geteld hebben de ‘’kruikenzeikers’’ zelf al 450 minuten niet meer gescoord.
Maaskant laaiend en spelers betalen supporters terug
Als je dit hierboven leest is het niet zo gek dat trainer Maaskant laaiend was na de 4-0 verliespartij tegen Roda JC laaiend was over het vertoonde spel… Waar de spelers van Roda JC eind vorig jaar nog weigerde om de supporters hen betaalde geld voor de wedstrijd en reis terug te betalen, zijn de mannen uit Tilburg een stuk royaler naar de fans toe. De supporters die de moeite hebben genomen om naar Kerkrade te reizen afgelopen weekeinde worden geheel kosteloos gesteld. Het is niet te hopen dat het dezelfde uitwerking heeft als bij NEC vorig seizoen… Door de slechte resultaten in het seizoen betaalde de spelers destijds de reis naar Enschede tegen FC Twente en prompt werd het 2-5 in een prachtige wedstrijd waar zelfs René van Rijswijk en Fabian de Freitas die net koud 5 minuten mochten meespelen nog scoorde. 
Nieuwelingen in de selectie
De eerste nieuweling waarmee Willem II zich versterkte is de van PSV gehuurde Arvid Smit. De middenvelder die de afgelopen twee seizoenen Dennis Gentenaar wist te passeren is voor de rest van het seizoen gehuurd en heeft tegen Roda JC zijn debuut al mogen maken. De tweede nieuweling is Christophe Lepoint een centrumspits die voor een half jaar in Tilburg tekende (met de optie voor nog 2 jaar). De derde en laatste versterking is voor de Tilburgers een oude bekende, namelijk Yatto Ceesay.Arvid Smit in het shirt van FC Groningen
De Gambiaan die overigens al vanaf 1995 voor Willem II speelde en in die seizoenen slechts 1 keer tegen NEC wist te scoren besloot vorig seizoen dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en vertrok naar Al Hillal is Saoedi Arabië. Echter kon hij zijn draai daar niet vinden en via zijn zaakwaarnemer liet hij Willem II weten graag terug te komen om weer voor de tricolores te spelen. Vorige wedstrijd was Ceesay nog niet speelgerechtigd maar nadat alles is klaargemaakt staat niets een rentree van Ceesay tegen NEC nog in de weg.


Geen goede verwachtingen
Mede vanwege een aantal blessures en de slechte resultaten van de vorige wedstrijden verwacht de achterban van Willem II een verliespartij sommige gaan zelfs zo ver dat ze weigeren om te komen en gaan ‘’lekker de stad in om carnaval te vieren’’. Vooral voor Romano Denneboom zijn de Tilbo’s bang. Vorig seizoen speelde Denneboom nog voor Willem II en hij heeft daar toch een prima seizoen gedraaid. Waar de NEC’ers hem nog wel eens voor lui willen uitmaken wordt er in Tilburg met geen kwaad woord over Romano gesproken. Met de trage Albert van der Haar op de linksback plaats zien de Tilburgers het lijk al drijven… NEC gaat erop en erover… Laten we hopen dat ze gelijk krijgen.

     


De opstelling
Anouar Hadouir zal in ieder geval niet aantreden tegen NEC. De aanvaller is langdurig geblesseerd en het zal nog wel een tijdje duren voor hij weer aan de bak kan. Martijn Reuser en Rob Oomens zijn een twijfelgeval. Verder kan Maaskant op iedereen een beroep doen.

Robert Maaskant heeft vorige week verteld dat de pleuris uit moet breken in zijn team en vertelde daarbij dat niemand meer zeker is van zijn plek in de basis. Als we toch naar de afgelopen weken kijken dan is de verwachting dat hij zo zal beginnen.
 
Moens


Van der Struijk            Van Nieuwstadt           Kreek             Van der Haar

Reuser/Smit                 Caluwé                        Victoria

Ceesay                        Redan                          Bobson

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan