De volgende tegenstander: Willem II

Het gaat niet best met Willem II. De club staat op een teleurstellende 17e plaats en de Tilburgers hebben geluk dat RBC er helemaal niets van bakt anders was rechtstreekse degradatie misschien ook nog een optie dit seizoen. Maar ach waar hebben we het over? Er zijn pas 12 wedstrijden gespeeld en er is nog van alles mogelijk. Voor Robert Maaskant is tegenwoordig ook weer alles mogelijk want de jonge trainer moest door de tegenvallende prestaties zijn biezen pakken en zit thuis zonder werk. Zijn mogelijke opvolger zit al bijna een jaar thuis sinds hij bij NEC ontslagen is. Zijn naam? Johan Neeskens! De Nees is mogelijk de opvolger van Maaskant in Tilburg als we de media mogen geloven. 
Tegenvallende prestaties
Waarom is Maaskant dan eigenlijk de laan uit gestuurd, ging het dan zo slecht? Ja! De Tilburgers hebben in 12 wedstrijden slechts 8 punten behaald. Tegen Roda JC en Ado Den Haag werd er gewonnen en tegen RBC en Sparta werd er gelijk gespeeld, maar de rest van de wedstrijden gingen de tricolores verliezend van het veld. Aan keeper Oscar Moens heeft het net gelegen want die verkeerd in bloedvorm en heeft nog een aantal keren Willem II door het oog van de naald laten kruipen. Waar het wel aan ligt is de voorhoede. In de 12 gespeelde wedstrijden is er slechts 11 keer gescoord. En als de verdediging er dan ook niet veel doorlaat is het ook nog niet zo erg. Helaas is dat voor de Willem II aanhang ook niet zo want hoewel Moens goed staat te keepen zijn er toch al 23 ballen in het netje achter de lange keeper geschoten.  
Afgelast
Door de afgelasting van zaterdag kunnen er bij NEC een aantal twijfelgevallen misschien weer meedoen. Bij Willem II is dat niet het geval. Oscar Moens zal een paar weken niet in actie kunnen komen door een voetblessure en Jos van Nieuwstadt zal vanwege een disciplinaire schorsing  ook niet in actie komen. De jonge verdediger sprak openlijk uit dat hij hoopte dat Willem II zou verliezen van Vitesse zodat Robert Maaskant er dan uit zou vliegen en zijn positie in het elftal misschien weer wat positiever werd. De wens van Van Nieuwstadt werd ingewilligd en Willem II verloor, Maaskant kreeg het ontslag maar Van Nieuwstadt kwam er ook niet ongeschonden vanaf want de verdediger moet nu voor twee weken bij het tweede meedoen. 
Opstelling
Door de afwezigheid van Oscar Moens zal Peter Zoïs zijn plaats in het doel overnemen. Verder is er niets zeker bij Willem II doordat de trainer ontslagen is en de tijdelijke man die de taken op zich neemt misschien wel hele andere plannen heeft is het niet mogelijk een mogelijke opstelling te geven.


Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan