De volgende tegenstander: Roda JC

Waar wij al voor vreesden werd werkelijkheid. NEC wist niet te winnen van hekkensluiter FC Den Bosch en is daardoor nog niet geheel zeker van handhaving in de eredivisie. Dan moet het maar gebeuren tegen Roda JC. De mannen van Wiljan Vloet staan met 42 punten op de negende plaats in de Holland Casino Eredivisie en het seizoen is voor de Limburgers al een paar weken voorbij… Europees voetbal is al lang niet meer te halen en nacompetitie is even ver weg. Toch zijn de beleidsbepalers bij Roda niet tevreden en wordt het contract van Vloet aan het einde van het seizoen niet meer verlengd. Vloet heeft wel al een nieuwe club gevonden, namelijk totodivisie kampioenskandidaat Sparta Rotterdam.



Wiljan Vloet


Goede serie
Roda JC is de laatste weken bezig aan een goede reeks. Uit de laatste vijf wedstrijden hebben de Limburgers twaalf punten behaald. Alleen uit bij RKC werd er verloren. De rest van de wedstrijden werden gewonnen. Opvallend is ook dat er veel gescoord wordt in de wedstrijden die ze gewonnen hebben. Tegen RKC werd er niet gescoord maar in de overige wedstrijden werd het net twaalf keer gevonden.



De selectie


 
Koné
Op datzelfde aantal doelpunten staat ook Aruna Koné. De kleine aanvaller uit Ivoorkust is wederom aan een goed seizoen bezig… Vorig seizoen stond de teller aan het einde van het seizoen op elf, nu met nog vier wedstrijden te gaan staat hij op twaalf doelpunten. Dat scoringspercentage viel Ajax ook op en wilde Koné een tijdje geleden graag overnemen van Roda… Maar onderzoek van de Amsterdammers wees uit dat Koné hartproblemen zou hebben en daardoor ging de koop niet door… De Amsterdammers kochten in plaats van Koné, Charisteas en zullen nu wel spijt hebben van die keuze.
 
Verrassing
wie verrassend genoeg ook vaak het net weet te vinden is verdediger László Bodnar. De Hongaarse verdediger heeft dit seizoen al zes keer weten te scoren in negentien wedstrijden en dat is erg veel voor een verdediger… Niet dat de geblondeerde man nou zo’n koele afmaker is… Nee hij heeft gewoon een ontzettende poeier in zijn benen. Afgelopen Zaterdag bewees hij dat maar weer eens door Ado keeper De Vries kansloos te laten bij een vrije trap vanaf zo’n 25 meter.



László Bodnar na zijn doelpunt tegen Ado Den Haag


Opstelling
Bij Roda Jc is Cristiano, die in de wedstrijd NEC – Roda hier in Nijmegen het enigste Limburgse doelpunt maakte voor de rest van het seizoen geblesseerd en Ivan Vicelich is geschorst… Verder kan Roda als het goed is met de sterkste elf aantreden.
 
Vermoedelijke opstelling Roda JC:
 
Kujoviç

Bodnar                        Bodor                          Kah                             Filipoviç
 
Van Dijk                      Sergio                          Sonko                       Colinet
 
Cissé               Koné

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.