De volgende tegenstander: Roda JC

Wat een week! Eerst met 2-0 winnen van Willem II  en vervolgens Vitesse 80 minuten lang van de mat afspelen en met een 1-0 verliespartij terugsturen naar Arnep. Het enige smetje op de wedstrijd was de gele kaart van Björn van der Doelen waardoor deze nu geschorst is voor de wedstrijd tegen Roda JC. Bij Roda is de vorige week ook goed verlopen alleen in de weken daarvoor wilde het niet zo vlotten. Er werd namelijk verloren van Groningen, Feyenoord en AZ en gelijkgespeeld tegen NAC. Vorige week werd er dan eindelijk weer een keer gewonnen. Met 1-0 van Heracles.



Sergio in duel met Young Pyo Lee


 
Verdiende overwinning
Hoewel het spel niet om aan te zien was was de overwinning van Roda JC op Heracles geheel verdiend. Roda was de enige ploeg die durfde te voetballen en maakte in de 13e minuut al de 0-1 door Braziliaan Sergio. Na die 0-1 ging het niveau helemaal naar een bedenkelijk niveau. Het is dan ook niet vreemd dat een voldoende schaars was bij de beoordeling van de spelers in de VI. Lachambre, van Dijk en Cisse waren de enige spelers met een 6.0 de rest kreeg een 5.5 of lager.
 
Bij de club wil het al weken niet vlotten. Tegen AZ werd er kansloos verloren en tegen Feyenoord kwam de ploeg van Huub Stevens nog knap op 2-2 maar schoot Feyenoord in het laatste kwartier er nog één in en Roda JC niet. Uit bij Groningen speelde de ploeg ook dramatisch en werd er verdiend verloren en thuis tegen NAC wist Pierre van Hooijdonk in de 90e minuut Kevin Begois met een vrije trap te verslaan en zo nam de ploeg uit Breda een punt mee uit Kerkrade (3-3).



Bodnar scoord regelmatig uit een vrije trap


 
Speelstijl
Roda speelt steevast met een 4-4-2 opstelling. Of het nu tegen AZ, Feyenoord of Heracles speelt de 4-4-2 opstelling staat vast. Dat is al het hele seizoen zo maar na 2 competitie wedstrijd vertrok de razendsnelle Aruna Koné naar PSV en haalde Roda JC de lange trage maar wel trefzekere Andres Oper. De Est heeft in 10 competitie wedstrijden 5 keer gescoord maar lijkt zich niet echt prettig te voelen in een 4-4-2 opstelling. Met spelers als Cissé en Cristiano zit er voldoende snelheid in de ploeg om het eens met een 4-3-3 opstelling te proberen maar Stevens durft het (nog) niet aan. 



Andres Oper


Roda staat teleurstellend 13e en wil zo graag play-offs spelen maar om dat te halen moeten de Limburgers toch echt beter gaan spelen anders kon het wel eens mis gaan dit jaar in Kerkrade.


 
Opstelling:
Wie er bij Roda in de goal staat is altijd maar weer de vraag. Vladan Kujovic was aan het begin van dit seizoen de onbetwiste nummer 1. Totdat Kevin Begois bij VVV heel goed begon te keepen en Kujovic wat foutjes begon te maken. Begois was verhuurd door Roda en werd dus teruggehaald. In zijn eerste week bij Roda mocht hij meteen beginnen in het duel tegen Sparta Rotterdam maar maakte hij een hele grove fout. Dus de wedstrijd erna stond Kujovic er weer in. In Groningen werd er met 1-0 verloren dus mocht Begois het weer proberen tegen NAC. Die liet er 3 door (waaronder 2 vrije trappen van van Hooijdonk) en moest het veld weer ruimen voor Kujovic. Deze heeft de vorige wedstrijd de 0 gehouden en zal er vermoedelijk tegen NEC ook weer instaan.
 
Kujovic
 
Senden                        Kah                             Vichelich                      Lachambre
 
Bodnar                        Van Dijk                      Sergio                          Bodor
 
Cissé                Oper


 Vladan Kujovic (L) OF Kevin Begois (R) zal het doel verdedigen tegen NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.