De volgende tegenstander: NAC Breda

De dood of de gladiolen, alles of niets, erop of eronder, nacompetitie of weer een middelmatig seizoen. 19-03-2005 om 19:30 in Breda dan gaat het erom… Speelt NEC  zich zo goed als veilig of moeten we ons opmaken voor een extra lang seizoen? Alles is eraan gelegen voor ons Nijmegenaren om deze wedstrijd te winnen. Tenminste zo voelt het voor honderden NEC supporters die onze ploeg zaterdag zullen steunen. Met 5 punten voorsprong op De Graafschap en 6 punten op RBC gaan we dit weekend in… Maar wat is nu het geval RBC en De Graafschap treffen elkaar dit weekend. Terwijl NEC in Breda om de punten strijd zal het er in Doetinchem ook hard aan toe gaan. Laten we hopen dat we op 1 van deze clubs verder uitlopen en de ander dus niet angstvallig dichtbij komt.
Het Fujifilm Stadion van NAC Breda


Veilig
Waar wij in Nijmegen de bui alweer zien hangen zijn ze in Breda ook nog niet zo zeker van handhaving in de Holland Casino Eredivisie. Waar wij na de winterstop 6 punten hebben behaald hebben de Ratten (NAC heeft een fanzine de Rat genaamd) er pas 4 weten binnen te slepen. Alleen tegen De Graafschap in Doetinchem werden de 3 punten behaald door een 0-2 winst door doelpunten van Anouar Diba en verder werd er nog één maal gelijkgespeeld, thuis tegen SC Heerenveen. Verder werd er alleen maar verloren (van PSV, FC Utrecht, Ajax, RKC, FC Groningen en Vitesse). Net als bij NEC is vooral scoren een groot probleem, pas 6 keer wisten de mannen van trainer Ton Lokhoff het net te raken na de winterstop (Lurling, Cornelisse, Petö, Bousaboun en Diba 2x).


NAC trainer Ton Lokhoff


 
Groot nieuws
Maar aan alle zorgen werd vorige week niet gedacht. Het gesprek van de week was de terugkeer van Pierre van Hooijdonk. De 35-jarige aanvaller keert terug bij zijn oude club waar hij van 1991 tot en met 1995 ook al speelde. Van Hooijdonk lost daarmee zijn belofte in die hij in 1995 bij zijn vertrek naar Celtic deed: Pierre zou ‘’zijn laatste voetbaljaren slijten bij NAC Breda.’’ De Steenberger keert via Celtic, Nottingham Forrest, Vitesse, Benfica, Feyenoord en Fenerbaçhe terug bij NAC. Van Hooijdonk is vooral blij met zijn toekomstige  trainer en vriend Ton Lokhoff. En blij zijn ook de NAC fans die het fantastisch vinden dat hen held terugkeert. ‘’ Zo blij als een hond met zeven lullen. Zo zat Theo Mommers maandagmiddag om 3 uur achter de tafel aan de zijde van Pi-Air’’ begint De Rat met een nieuwsbericht op hen site.Theo Mommers, Pierre van Hooijdonk en Ton Lokhoff


Er is/was ook sprake van een overgang van Dennis Gentenaar naar NAC Breda… Maar aangezien NAC weer in onderhandeling is met Feyenoord over een terugkeer van Gabor Babos lijkt dit op niets te zijn uitgelopen (gelukkig maar).
 
De opstelling
Oud bekende Mike Zonneveld zal zaterdag niet starten voor NAC. De middenvelder kan zich weer gaan richten op het volgende seizoen. Mike is namelijk deze week geopereerd aan zijn buiten-meniscus van zijn linkerknie en zal een maand rust moeten houden voor hij weer aan zijn herstel kan gaan werken. Dit alles neemt teveel tijd in beslag… Het seizoen loopt ten einde en ’Mighty’ Mike zal pas volgend seizoen weer op de velden te bewonderen zijn.Mike Zonneveld is blij na zijn treffer

Mike eerder dit seizoen in actie tegen NEC
Verder zijn Arne Slot, Nebojsa Gudelj en Mark Schennig vermoedelijk ook niet op tijd fit.
 
Verder zal NAC vermoedelijk in de volgende formatie aantreden:
 
Schollen
 
Collen                          Colin                           Penders                       Kerstens

Mendes da Silva                            Petö                              Risamasu
 
Diba                            Boussaboun                             Lurling

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan