De volgende tegenstander: FC Utrecht

FC Utrecht heeft een zware week achter de rug. Afgelopen Zondag werd er in de competitie met 0-2 thuis van Ajax verloren en afgelopen Woensdag kregen de Utrechtenaren ook nog eens een 2-1 verliespartij te verwerken na 120 minuten bekervoetbal tegen NAC Breda.
 
Het leek allemaal zo goed te beginnen na de winterstop. Tegen Ajax hield het team van Foeke Booy het een ruim uur uit tegen Ajax totdat Wesley Sneijder de trekker overhaalde en Joost Terol versloeg. Na een kleine 20 minuten was het weer raak en kan Utrecht de wedstrijd vergeten. 
Vol goede moed ging men verder want de Amstel Cup stond immers voor de deur en die werd de twee voorgaande seizoenen knap gewonnen door de FC. Het jaar daarvoor (2002) werd de finale ook al gehaald. Alleen werd er toen verloren van Ajax en de scheids- en grensrechter die een duidelijke buitenspel goal van Wamberto over het hoofd zagen. Maar dit jaar zat het Utrecht niet mee in de Amstel Cup tegen NAC Breda werd na verlenging met 2-1 verloren. Al begon de wedstrijd nog zo goed, binnen de 10 minuten had Dave van den Bergh Utrecht al op 1-0 gezet. Maar na goed een half uur spelen maakte Mike Zonneveld gelijk voor NAC. De 1-1 bleef op het scorebord staan en ondertussen had Sander Keller al een rode kaart ontvangen. De wedstrijd leek af te gaan op penalty’s tot Yuri Cornelisse doorbrak en de wedstrijd in de 116e minuut op slot gooide. FC Utrecht bleek slecht om te kunnen gaan met de domper, Leitoe en trainer Booy werden beide weggestuurd.


Volle ziekenboeg en schorsingslijst.
De Utrechtenaren zullen gehavend aantreden tegen NEC. Alje Schut en Jean-Paul de Jong zullen door blessures niet aantreden tegen NEC, Michael Mols, Richald Leitoe en Sander Keller zullen ook zeker niet in actie komen want die moeten nog een schorsing uitzitten. Verder zullen Dave van den Bergh, Darl Douglas en Stefaan Tanghe misschien de wedstrijd ook aan zich voorbij laten gaan. Van den Bergh was tegen NAC na 80 minuten spelen op maar moest doorgaan omdat er geen wissels meer mogelijk waren. Tanghe en Douglas traden tegen NAC ook al niet aan en het is de vraag of ze dat zondag tegen NEC wel zullen doen.


De opstelling
Trainer Booy zal zeker niet met dezelfde opstelling aantreden als tegen NAC door de genoemde schorsingen en blessures. Hans van der Haar zal ook weer in de basis starten want dat deed hij woensdag niet omdat zijn vrouw aan het bevallen was en hij daarbij wilde zijn. Later meldde hij zich alsnog bij de groep en viel ook nog in.
 
De opstelling zal mogelijk zijn:
 
Terol
 
Cornelisse                    Di Tommaso                Shew-Atjon                Tiendalli
 
Somers                        Braafheid                     Kruys                         Zuidam
 
Van der Haar               Prince Rajcomar

Mocht iemand van de twijfelgevallen toch kunnen aantreden dan zal Kruys of Braafheid weer naar de bank keren.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan