De volgende tegenstander: Ajax Amsterdam

Waar het bij NEC vaak nogal aan schort hebben de Amsterdammers normaalgesproken geen last van, maar de laatste weken scoort Ajax nog maar zeer zelden. Het laatste doelpunt van de ajaxcieden is ruim een maand geleden gemaakt. Op 2 oktober wisten de mannen van Danny Blind 2 maal te scoren tegen Sparta Rotterdam. Daarna werd er thuis tegen Heracles, uit tegen PSV en vervolgens weer thuis tegen Heerenveen niet gescoord. Maar waar Ajax zelf niet scoort krijgen ze er ook weinig tegen. In de laatste drie wedstrijden werd er maar 1 tegendoelpunt (uit een onterecht gegeven penalty) geïncasseerd.  
Spitsen
Dat Ajax niet scoort wordt vooral de spitsen verweten. De laatste keer dat een spits van Ajax het net wist te vinden was 24 september. Angelos Charisteas scoorde in de wedstrijd tegen Roda Jc twee maal. Maar sinds de Griek een hersenschudding heeft opgelopen heeft geen Amsterdamse spits in de competitie het net weten te vinden. Markus Rosenberg, de Zweed die deze zomer met veel poeha binnen is gehaald, heeft in zijn periode tot nu toe niet weten te imponeren en mag tegenwoordig vooral de bank warm houden.
Een andere Griek Yannis Anastasiou mag in de Champions League wel opdraven, maar in de competitie zit hij vaak naast Rosenberg op de bank. Een andere spits Ryan Babel speelt vaak vanaf de zeikanten en staat dit seizoen nog droog.

                          
 
Ranglijst
Mede door de tegenvallende aanvalslinie staat Ajax teleurstellend op de 6e plaats. Met 4 overwinningen, 3 gelijke spelen en 3 verliespartijen staan de Amsterdammers met 15 punten 10 punten achter op koploper PSV. Trainer Danny Blind is hier dan ook alles behalve blij mee en blijft maar rouleren met zijn basisspelers. De verdediging staat wel een beetje vast maar op het middenveld en voorin wil Blind nog wel eens wat poppetjes op andere posities zetten. Vooral Mauro Rosales, Nordin Boukhari en Ryan Babel worden als een jojo gebruikt. 
Opstelling
Mede door de wisselingen van de wacht bij de Amsterdammers is het moeilijk om een mogelijke opstelling door te geven maar Steven Pienaar zal zeker niet in actie komen. De kleine zuid-afrikaan heeft een schorsing gekregen van de KNVB omdat hij heeft nagetrapt in de wedstrijd tegen PSV. De scheidsrechter ontging het incident maar naar aanleiding van TV beelden werd hij toch nog geschorst.
 
Mogelijk spelen wel:
 
Stekelenburg
 
Emanuelson                 Maduro                       Grygera                       Heitinga
 
 
Sneijder                                   Galasek                                   De Jong
 
Babel                                       Anastasiou                               Boukhari

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan