De derby

Dankzij de grote belangen aan Arnhemse zijde was het uitvak eindelijk weer eens gevuld, alle 600 kaarten werden uiteindelijk verkocht, exact de helft van wat wij elk jaar mee nemen naar Arnhem. Het beloofde dan ook een goede derby te worden, hetgeen uiteindelijk alleen in de eerste helft bewaarheid werd. Het duurde helaas alleen een kwartiertje voordat de ploeg er achter kwam dat dit toch echt dé wedstrijd van het jaar is en toen stonden we inmiddels al op een achterstand. Erg onbeleefd trouwens weer van de geel-zwarten om te scoren juist op het moment Eus het ziege-zagge in wilde zetten. In het vervolg van de eerste helft was er echter maar één ploeg die speelde en vlak voor rust volgde uiteindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker. De tweede helft moeten we maar zo snel mogelijk vergeten. Blijkbaar is de druk rond de enige echte derby van het land zo hoog opgelopen dat beide ploegen kost wat kost niet willen verliezen. Maar een gelijkspel hoort niet bij deze derby, dus ik wil met name onze ploeg aanraden er in het vervolg wél vol voor te gaan.
Verder was alles bij het oude. Er heerste een prima sfeer in de Goffert, al bloedde die wat dood in de saaie tweede helft. Het uitvak liet zich, afgezien van een minuut of vijf na de 0-1 nauwelijks horen. En de spelers van vitesse lieten maar weer eens zien dat ze toch echt het debielste team van het land vormen. Theo “je tandarts die is dood” Jansen liet zich zoals een echte professioneel weer eens zodanig opnaaien dat ie het voetballen vergat en achterin bewezen Van den Berg dat Feyenoord het bij het goede eind had en Vreven dat Dutrout geen Belgisch incident is. Nou maar hopen dat Vitesse aan het eind van het seizoen één of twee punten tekort komt voor Europees voetbal. (pol)