Youssouf Hersi zet derby op zijn kop

NEC-Vitesse werd voor de 1200 meegereisde Nijmeegse fans pas onvergetelijk toen Youssouf Hersi in mocht vallen. Met twee goals zette de NEC-topscorer de Gelderse derby volledig op zijn kop. “Toch balen dat we hier weer niet hebben gewonnen.”.
 
In de rust van Vitesse-NEC klampte Youssouf Hersi een journalist aan. “Als ik straks in mag vallen, scoor ik zeker één keer”, zo verzekerde de middenvelder. Achttien minuten later mocht de NEC’er de onzichtbare Jarda Simr vervangen. Direct sloeg de ‘moeder aller derby’s’ om in Nijmeegs voordeel. Een 1-0 achterstand werd door de schier ongrijpbare Hersi persoonlijk omgebogen in een 2-1 voorsprong. Tot zijn afgrijzen zag de Ajax-huurling hoe met het sluiten van de markt een defensieve flater NEC alsnog van zijn eerste overwinning ooit in Gelredome beroofde. 
 
“Echt balen dat we de winst niet over de streep hebben getrokken”, aldus Hersi. “Winnen in Gelredome. Dat was ons nog nooit gelukt. Ik loop inmiddels al zolang mee bij NEC dat ik weet hoe belangrijk zo’n zege in de derby voor de supporters zou zijn geweest. Na mijn doelpunten rende ik dan ook direct naar het vak met onze fans.” 
 
Twee keer scoren in Gelredome. Daar kun je als NEC’er mee vooruit bij de eigen achterban. Helemaal als je je club en passent definitief in veilige haven schiet en de eeuwige rivaal Vitesse zo goed als zeker richting nacompetitie duwt. 
 
“Of ik opgelucht ben dat we veilig zijn? Dat waren we voor mijn gevoel al veel langer”, zo sprak de man die zich voor het tweede achtereenvolgende seizoen NEC’s clubtopscorer mag noemen. En dat is een zeer opmerkelijke prestatie voor een middenvelder. Vorig seizoen schoot de Ajax-huurling zich met negen treffers naar de kop van de Nijmeegse schuttersranglijst. Gistermiddag maakte hij zijn achtste en negende treffer.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina