Waar zijn we mee bezig??

Wat waren we vroeger jaloers. De jeugdopleiding van Vitesse had zich in recordtijd tot één der besten van het land ontwikkelt, de jeugdelftallen van de Arnhemmers stonden bol van de kwaliteit en voor spelers waren de kansen om het te gaan maken in het betaalde voetbal zeer redelijk. Tot ons afgrijzen zagen we het ene na het andere toptalent naar de aartsrivaal vertrekken, vrijwel altijd gratis en voor niets. Begrijpelijk, want de mogelijkheden bij de Arnhemmers leken beduidend groter dan in Nijmegen en van een sluitende begroting hebben jeugdspelers nu eenmaal weinig kaas gegeten.
De goede jeugdopleiding ging uiteindelijk mee in de val van de club en NEC slaagde er stukje bij beetje in het verloren terrein goed te maken. Net als het eerste elftal lijken we de Arnhemmers zelfs voorbij te streven, inmiddels worden meer dan regelmatig spelers uitgenodigd voor vertegenwoordigende elftallen.
En juist nu we het allemaal weer onder controle lijken te hebben en kunnen beginnen met het plukken van de vruchten van het noeste werk van de opleiders, laten we het helemaal afweten.
Na een seizoen vol ellende, waarin de roep van supporters om de jeugd eens de kans te geven nauwelijks gehoor werd gegeven, lopen de toptalenten nu zo de deur uit. Het vertrek van Otten kwam als een schok en het vandaag aangekondigde vertrek van doelman Brack naar Zwolle lijkt ook allerminst een briljante zet. Immers heeft Gentenaar niet net de contractverlenging naast zich neer gelegd, waarbij we er dus vanuit kunnen gaan dat, als hij deze zomer blijft, hij toch zeker wel na volgend seizoen een club hogerop zal gaan zoeken? En met tweede doelman Van der Sleen hebben we nou niet de meest jeugdige keeper in de eredivisie. Waarom laten we zo’n talent dan zomaar gaan?
Looijen, het wordt tijd dat de club eens met uitleg komt, want de meeste supporters zijn het spoor van het technische beleid volledig bijster. Waarom heeft de zeer populaire Van der Doelen nog geen aanbod gehad? Waarom worden jeugdige talenten geen kans geboden? En mochten ze daar nog niet klaar voor zijn, waarom worden ze dan niet verhuurd? Het wordt tijd voor een nieuwe supportersavond!(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan