‘Vreemde dagen’ voor NEC-speler Alexander Prent

Het waren dagen vol extremen voor Alexander Prent. De 20-jarige speler van Jong NEC had de mededeling dat hij komend seizoen wordt toegevoegd aan de eerste selectie nog niet kunnen vieren, of er kwam het bericht van de slechte gezondheid van zijn opa die inmiddels is overleden.


“Het waren inderdaad vreemde dagen”, bevestigt Prent. “Ik had een gesprek met Leen Looyen, mijn vader en mijn trainer (Cees Lok, red.) waarin definitief werd dat ik komend seizoen wordt overgeheveld naar de eerste selectie. Eenmaal buiten vertelde mijn vader dat de gezondheid van mijn opa snel achteruit ging.”

Ondanks de droevige dagen die volgden, heeft de aanvaller cq middenvelder ook wat tijd gevonden om te beseffen welke mooie stap hij komend voetbalseizoen gaat maken. “Als voetballer moet je er natuurlijk nooit op rékenen dat je bij het eerste elftal komt, maar er waren dit seizoen wel tekenen waaruit op te maken viel dat het met mijn ontwikkeling de goede kant opging. Bij wedstrijden in het tweede elftal merk ik dat ik steeds vaker een belangrijke rol speel”, aldus Prent die maandagavond met Jong NEC eenvoudig won van Veendam. Hij scoorde zijn tiende doelpunt en gaf zijn veertiende assist.

Prent, die zich in eerste instantie op amateurbasis bij de selectie voegt, groeide op bij voetbalclub Saestum uit zijn geboorteplaats Zeist. De snelle aanvaller blonk wekelijks uit en werd steevast uitgenodigd voor wedstrijden van de regioselectie Midden – Nederland. “Ook daar werd me duidelijk gemaakt dat ik het eigenlijk hogerop moest zoeken”, zegt Prent die naar het Veenendaalse DOVO vertrok. “Als B-tje heb ik daar twee jaar bij de A-junioren gespeeld. Het eerste jaar scoorde ik 32 keer, daarna 33 keer.”

De scoringsdrift van Prent viel ook op bij de scouts van NEC en de Zeistenaar vertrok naar De Goffert. “Er was ook belangstellijg van Heerenveen en Haarlem maar toen had ik mijn keuze al gemaakt.” Prent ontwikkelde zich goed in Nijmegen maar werd in zijn tweede NEC-jaar overvallen door het noodlot. Hij scheurde zijn voorste kruisband en stond in totaal zo’n anderhalf jaar aan de kant. “Natuurlijk zijn er momenten geweest waarop ik me heb afgevraagd: ‘Zal ik mijn oude niveau ooit nog halen?’ Maar dat is me gelukt. Ik heb nu al zin in komend seizoen. En, wat voor mij ook een groot voordeel is, is dat trainer Cees Lok ‘meeverhuist’ naar het eerste elftal. Dat is top. Die man is ontzettend belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling als voetballer.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan