VI’s naar verluidt: Andrzej Niedzielan

Doelpuntloze spits wekt ergernis NEC

De financiers van NEC beginnen zich stilaan zorgen te maken over de duurbetaalde spits Andrzej Niedzielan. De club uit De Goffert deed Nederland verbazen door de Poolse international afgelopen januari binnen te halen. De duurste aankoop uit de clubgeschiedenis (één miljoen euro) stond symbool voor de nieuwe ambities en met hem ging de club voor de prijzen, zo vertelde voorzitter Hans van Delft tijdens zijn presentatie.

Daarmee doelde de preses destijds op het Amstel Cup-toernooi. NEC werd echter prompt uitgeschakeld door Sparta en Niedzielan kwam nog niet verder dan drie doelpunten.  Zijn laatste treffer dateert alweer van ruim een halfjaar geleden: 15 februari. Dat is toch wat weinig voor een speler die zeshonderdduizend euro per jaar verdient. De euro’s voor de afkoopsom en zijn salaris konden bij elkaar gebracht worden door een groepje steenrijke sponsors, verzameld in investeringsfonds Goffertspelers bv, en die hebben nog weinig rendement van hun tonnen.

Zijn capaciteiten zijn onomstreden – ook clubs als Deportivo la Coruna en PSV waren vorig jaar serieus geïnteresseerd – maar door allerlei lichamelijke gebreken toonde Niedzielan zijn bovenmodale kwaliteiten slechts sporadisch. In maart en april ontbrak hij al vijf weken door een scheurtje in zijn lies en vervolgens miste hij bijna de gehele voorbereiding.

Eind juni onderging hij in een Berlijnse kliniek een operatie voor een ontsteking aan zijn schaambeen en zaterdag moest hij voor het duel met AZ wéér verstek laten gaan door een enkelkwetsuur. Niettemin wilde hij wél met de nationale selectie van Polen mee naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Engeland en wekte daarmee de ergernis van NEC, dat hem sommeerde in Nijmegen te blijven.

De Pool is alweer 25 jaar, maar speelde in de afgelopen vijf seizoenen niet meer dan 74 competitiewedstrijden. Het voortdurende gekwakkel met zijn gezondheid en zijn voorgeschiedenis – hij versleet zeven clubs in zeven jaar – doen op zijn minst twijfelen aan de stabiliteit van de prijzige spits.

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina