Versterkt Jong NEC verslaat FC Groningen

Jong NEC kreeg gisteravond in de uitwedstrijd tegen de beloftes van FC Groningen versterking van liefst vier selectiespelers en won dan ook vrij gemakkelijk met 1-3. Trainer Cees Lok trad in het Oosterpark aan met Dejan Govedarica, Youssouf Hersi, René van Rijswijk en Patrick Ax.

In de tamelijk rommelig verlopen eerste helft nam NEC na 37 minuten de leiding door Tarik Divarci op aangeven van Hersi die een dag eerder nog bij de Nijmeegse hoofdmacht werd gepasseerd door trainer Johan Neeskens.

Na rust hadden de Nijmegenaren het betere van het spel. De achterhoede, die uitstekend werd geleid door de ervaren Govedarica, kwam bijna niet meer in problemen.

Wel maakte Groningen na vijf minuten door een dubieuze treffer gelijk. Een overtreding op Nick Paymans, die eraan vooraf ging, bleef onbestraft.

Vijf minuten later wist Jong NEC’er Divarci de voorsprong wer te herstellen. Hij onderschepte de bal en ging alleen op het Groningse doel af. Kort voor tijd bepaalde Patrick Ax, Groninger van geboorte, op aangeven van Alexander Prent de eindstand op 1-3.