Vergeten voetballer: Jack de Gier

Jack de Gier (35) speelde van 1988 tot 2003 voor BVV Den Bosch, Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles, Willem ll, Lierse SK (België), NEC, Dunfermline Athletic (Schotland) en FC Twente.

De voormalige spits woont in het Twentse Vriezenveen. ‘Twee dagen voordat mijn contract met FC Twente medio 2003 afliep, scheurde ik een achillespees af. Dat was meteen het einde van mijn proefcarriere. Maar ach ik was al 35, zo hard kwam de klap niet meer aan. In september 2003 ben ik voor NEC commerciële zaken gaan doen, voorzitter Hans van Delft had me in de tijd dat ik in Nijmegen speelde gezegd dat ik er altijd terug kon komen. Ik hield me bezig met het binnenhalen van sponsors en alles wat daarbij hoort.

In februari van dit jaar ben ik voor mezelf begonnen, met de Jack de Gier BV, samen met Herman Mast, die mijn hypotheek had geregeld. We hebben de financiële zaken van een aantal spelers, onder wie Romano Denneboom, de gebroeders De Nooijer, Patrick Zwaanswijk en Patrick Pothuizen. Er komen er steeds meer bij, ik heb natuurlijk nog veel relaties in de voetballerij, tenslotte heb ik door heel Nederland gespeeld. Mijn compagnon heeft de kennis, ik heb de contacten. Het is heel leuk werk, maar ik mag nu alleen hun financiële zaken doen. Als ik ze werkelijk wil begeleiden, moet ik een officieel makerlaarsdiploma hebben. Daarvoor ga ik in september dan ook examen doen.

Afgelopen seizoen ben ik ook nog assistent-trainer geweest bij zaterdag-eersteklasser SVZW. Komend jaar wil ik ook voor de club gaan voetballen, ik voel me weer helemaal fit. Privé gaat het me ook goed. We wonen mooi in Vriezenveen, en hebben een zoontje van zeven jaar en een dochtertje van negen maanden.’

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan