Vd Velde: “Jammer dat Denneboom vertrekt”

Hij zei dat hij er weer zin in had om te beginnen bij SC Heerenveen. Dat was afgelopen dinsdag. Twee dagen later tekent Romano Denneboom een contract bij NEC.
 
Romano Denneboom verruilt SC Heerenveen dus voor NEC. De 23-jarige voetballer tekent bij de formatie uit Nijmegen een contract voor drie jaar. Heerenveen verhuurde hem afgelopen seizoen aan Willem II. Zijn verbintenis in Friesland liep nog tot 2006. Denneboom kwam in 1997 naar Heerenveen, waarvoor hij 112 competitiewedstrijden speelde. Hij scoorde daarin 23 keer. Over de hoogte van de transfersom doet SC Heerenveen geen mededelingen. Wel is duidelijk dat Heerenveen deelt in de opbrengst, als NEC de speler weer verkoopt.



Riemer van der Velde vindt het jammer dat Denneboom vertrekt. ,,We hebben onlangs een prima gesprek gehad met Romano”, zegt de voorzitter. ,,Hij wilde laten zien dat hij belangrijk kon zijn voor Heerenveen en we geloven ook dat hij dat serieus meende”. Dat SC Heerenveen de speler desondanks laat gaan, heeft vooral te maken met de fanatieke wijze waarop NEC op de speler heeft gejaagd. Van der Velde: ,,Ze deden een goed bod en verhoogden dat ook nog een paar keer. We zouden een dief van onze eigen en Romano’s portemonnee zijn als we hem hier hadden gehouden”. Door het vertrek van Denneboom blijft Heerenveen voorlopig zoeken naar versterkingen aan de linkerkant. Op namen wil Van der Velde niet ingaan: ,,Sikora? Aardige naam… Boukhari? Ook een aardige naam”.


Bron: Abelenstra.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.