Utrecht-fan moet verklaring goed gedrag tekenen

En ja hoor, na het blazen bij Heracles, de proef met de irisscan bij Den Haag en het blowverbod in Nijmegen, hier weer een nieuwe maatregel voor supporters. Nu moet er zelfs iets ondertekend worden en het kopie van het paspoort worden bijgevoegd. Het moet echt niet gekker worden! Onderstaande tekst komt trouwens van de site van de SOVS:

Voetbalclub FC Utrecht verplicht zijn supporters zowel tijdens de thuis- als uitwedstrijden in het UEFA Cup-toernooi een verklaring te tekenen waarin goed gedrag wordt geëist. Bij de aankoop van het toegangsbewijs – een zogeheten omwisselbiljet – tekent de fan automatisch een verklaring van correct gedrag. De club hoopt zo fans die zich misdragen, direct te kunnen straffen.

Voorzitter Martin Sturkenboom: ‘Schade kan op deze wijze op de supporter worden verhaald en de club kan stadionverboden opleggen voor uitwedstrijden in binnen- en buitenland, zelfs tot levenslang.’

Aan de verklaring is ‘onlosmakelijk’ een kopie van het paspoort verbonden. Sturkenboom: ‘De supporters die de verklaring ondertekenen, geven ons toestemming hun gegevens over te dragen aan bevoegde instanties, zodat deze maatregelen kunnen nemen.’

De club neemt de maatregel in samenspraak met burgemeester Brouwer van Utrecht. Ongeregeldheden tijdens de vorige UEFA Cup-wedstrijd – de doelman van het Zweedse Djurgardens werd geraakt door een muntstuk – hebben geleid tot dit initiatief. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan