Uruguay met tien man langs Paraguay

Het sprookje van Paraguay, één van de verrassingen in de groepsfase van de Copa América in Peru, is voorbij. De ploeg kon het in de kwartfinale niet bolwerken tegen Uruguay, ook al speelde die ploeg bijna een half uur lang met tien man, door een rode kaart voor Gustavo Varela: 3-1.

Het was echter uitgerekend van dat laatste half uur van de wedstrijd in Tacna dat de Uruguayaanse overwinning gestalte kreeg. Want op het moment dat Varela het veld moest ruimen, stond het nog gewoon 1-1.

Het laatste half uur was echter voor Dario Silva. De aanvaller van Sevilla zette zijn ploeg in de 66ste minuut (twee minuten na het rood voor Varela) op voorsprong (2-1), om één minuut voor het einde de overwinning én de halve finale definitief z’n beslag te laten krijgen.

Paraguay was na dik een kwartier nog wel op voorsprong gekomen, via een treffer van Carlos Gamarra. Vijf minuten voor de pauze tekende Carlos Bueno voor de gelijkmaker. De spits van Peñarol mocht aanleggen vanaf de penaltystip, nadat Gamarra hem in het strafschopgebied onderuit had gehaald.

NEC’er Edgar Barreto was bij Paraguay driekwart van de wedstrijd van de partij. Halverwege de tweede helft werd hij vervangen door Julio dos Santos.

Bron: VI.nl