Uefa doe het astublieft niet “for the good of NEC”

De Uefa heeft een paar leuke regeltjes bedacht voor het seizoen 2005/06 onder het mom “for the good of the game”.

De UEFA wil met ingang van het seizoen 2005/06 for the good of the game een aantal nieuwe regels invoeren. Zo moeten de clubselecties worden ingekrompen en moet er meer plaats gemaakt worden voor spelers uit de eigen opleiding.
Het voorstel is om clubs te verplichten tenminste zeven eigen kweek-spelers in de selectie te laten opnemen. Bovendien zou er voor niet meer dan 25 spelers plaats moeten zijn, met als gevolg dat er minder buitenlanders zouden zijn.

De UEFA denkt met de maatregel de nationale ploegen van dienst te zijn. Talenten zouden namelijk eerder de kans krijgen om zich te ontplooien en om ervaring op te doen. En daarvan zouden de bondscoaches kunnen profiteren.

Kijk, op zich kan ik mij persoonlijk wel in die regels vinden en zit er ook zeker iets positiefs aan, het enige wat wij als NECers moeten hoppen is dat Leen met pensioen is in 2005. Want als wij zo door gaan en al onze eigen opgeleiden talenten voor niks laten vertrekken naar andere clubs, kan het nog wel eens een duur grapje voor Boekhoorn gaan worden en kunnen wij ons hart vast houden als een basis speler geblesseerd raakt. Maar ach dit is pas in 2005 dus hier hoeven wij ons nog geen zorgen over te maken. Laten we eerst maar hopen dat de narrenpakjes van FC Knotsenburg veranderen. Ook vandaag tegen Cork City was het shirt niet om aan te zien.(112)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan