Toeval of niet….

Tegen de 41-jarige agent J. den O. van het politiekorps van Den Bosch is voor de rechtbank vandaag 60 uur werkstraf geëist. Ook zou de agent twee jaar uit zijn ambt moeten worden gezet, volgens de officier van Justitie.
Agent J. moest voor de rechter verschijnen voor zware mishandeling van 2 mannen van Marokaanse afkomst. Op 25 Novemer vorig jaar duwde agent J de brommer tegen de grond met de twee opzittende terwijl deze langs reed. Beide werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Een van de twee slachtoffers is al meerdere malen aan zijn knie geopereerd en heeft blijvend letsel overgehouden. Na dit voorval braken er rellen uit in het stadsdeel Graafsewijk. Meteen na het ongeval zei agent J dat de brommer geprobeerd had hem aan te rijden maar verschillende getuigenissen spraken dit tegen. Toen de rijksrecherche zich met de zaak ging bemoeien paste agent J zijn verklaring aan. Hierdoor wordt hem ook meineed ten laste gelegd.

Nu zul je afvragen wat dit stukje op de DTH site doet, het heeft uiteraard niks met voetbal of NEC te maken. Het enige detail is dat agent J vier jaar geleden de Den Bosch supporter Pierre Bouleij doodschoot en dat er daarna hevige rellen in Den Bosch uitbraken. Agent J werd toen vrij gesproken van doodslag.

Toeval of niet? Een agent betrokken bij twee ernstige gevallen waar het vrij waarschijnlijk is dat hij niet correct handelde. Zou die vrijspraak in de zaak Bouleij ermee te maken hebben gehad dat het “maar” om een voetbal supporter ging? Zoals ik het bekijk zou dat best mogelijk kunnen zijn. Kijk maar eens hoe de politie met voetbalsupporters omgaat zoals bijvoorbeeld de meerdere voorvallen bij de Amsterdamse politie met voetbalsupporters. Of staan deze twee feiten in Den Bosch puur los van elkaar en is het simpel toeval?(112)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan