Tante Toos was (ook) boos

Ondanks de teleurstelling struinde ik toch even de internetsites af. Samen met andere fans de nederlaag “online” verwerken. Op nec1900.nl viel mijn oog op een bericht van 20 jaar geleden:

Tante Toos is boos

Woest over de wijze waarop haar jongens van de East Side, de fervenste supporters van profclub NEC, zaterdagavond j.l. in het Venlose stadion De Koel werden behandeld, tijdens VVV-NEC.

Toos: “De Jongens werden hoog in het stadion opgesloten in een kooi. Er was geen enkele narigheid, maar ze werden als beesten behandeld. Ze mochten wel betalen, maar fatsoenlijk drinken, eten en plassen was onmogelijk. Pas een kwartier na de wedstrijd werd de East Side vrijgelaten. Dit is geen manier van doen”.

Tante Toos heeft inmiddels het bestuur van NEC op de hoogte gebracht van deze barbaarse behandeling.

Bij zulke berichten krijg ik heimwee naar vroeger. Het is natuurlijk oneerlijk op een dag als vandaag om de club van toen te vergelijken met die van nu, maar toch, je doet het wel en het moge duidelijk zijn dat ik vandaag tot de categorie supporters behoor die hunkeren naar nostalgie en het oude clubgevoel, zonder vedettes en met strijd.
Ik ben vandaag ook boos, net als tante Toos toen, alleen dan vanwege een andere reden. Wat zou Tante Toos hebben gevonden van de netten in het Gelredome? Zou ze het terecht hebben gevonden dat “haar” jongens het net naar beneden probeerden te halen? (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan