René van Rijswijk naar Cambuur

Cambuur Leeuwarden heeft René van Rijswijk gecontracteerd. De 33-jarige aanvaller tekende in de Friese hoofdstad een tweejarige verbintenis.
 
Van Rijswijk stond de afgelopen vijf seizoenen onder contract bij NEC. Hij speelde in die periode 120 competitiewedstrijden in de eredivisie. De in Rotterdam geboren Van Rijswijk komt transfervrij over uit Nijmegen. Voor zijn NEC-periode speelde Van Rijswijk al drieënhalf seizoen bij Cambuur en hij is tegenwoordig ook weer woonachtig in Leeuwarden. Van Rijswijk begon zijn profcarrière in 1993 bij RKC in Waalwijk.
 
?Ik keer dus terug op het oude nest. Cambuur is in mijn optiek in potentie een grote club. De laatste jaren zijn niet succesvol geweest, maar ik ben blij dat de club nu weer ambities heeft en ik wil graag een bijdrage leveren aan de wederopstanding.? Hoewel Van Rijswijk de dertig inmiddels is gepasseerd, is zijn leeftijd naar eigen zeggen geen enkele belemmering. ?Er zullen altijd mensen zijn die op mijn leeftijd wijzen, maar ik ben pas op mijn 22ste in het betaalde voetbal terecht gekomen, dus qua belasting valt het dan weer mee. Ik ben topfit en zo voel ik me ook. Ik ga niet afbouwen of zo, ik zit net als de club vol ambitie.?
 
Trainer Dick de Boer is naast de voetbalkwaliteiten vooral te spreken over de ervaring die Van Rijswijk met zich mee brengt. ?Toen wij hoorden dat hij mogelijk beschikbaar voor ons was, waren we direct enthousiast. We hebben eerder laten weten te zoeken naar spelers met eredivisie-ervaring. Bovendien wilden we ons in de aanval versterken. René kon onze wens op deze punten invullen. We hebben een goed gesprek gehad en daarna zijn we er eigenlijk vrij snel uitgekomen. Hij is een jongen die binding heeft met de stad en hij kan met zijn uitstraling een echte publiekspeler worden. Met zijn ervaring kan hij voor de nodige balans in de ploeg zorgen. Ik ben blij met zijn komst.?


Bron: Cambuur.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan