Reacties na RKC Waalwijk-NEC

Jarige Simr scoort weer in Waalwijk
Jarda Simr heeft patent op belangrijke doelpunten. Vorig seizoen schoot hij NEC in Waalwijk Europa in. Nu legde hij door weer de 0-1 te scoren de basis voor de winst.

De 25-jarige Simr is bescheiden. Hij houdt niet van de spotlights. “Moet ik op de televisie? Van mij hoeft dat niet hoor”, zei hij na afloop. En: “Ja, ik heb hier vorig jaar gescoord en nu weer, dat klopt.”

Simr was duidelijk over na de rust: “De tweede helft was heel zwaar. We hebben er hard voor gevochten, tegen de wind in. Veel geluk gehad ook. En Dennis Gentenaar in de goal, dat scheelt ook.”

Van der Doelen:alleen punten tellen
De 2-1 overwinning bij RKC werd flink gevierd door de ploeg uit Nijmegen. En terecht, vond NEC-speler Bjorn van der Doelen. En dat was nodig ook, zo zei hij na “We hebben het eindelijk eens niet weggegeven na de rust”, zo begint de middenvelder.

“Oke, we hebben na de rust alleen verdedigd, maar we hadden ook wind tegen. En voor rust hebben we voldoende gecreeerd.” weer weggeven en dat is gelukt.” Van der Doelen vervolgt: “We moeten niet vergeten dat heel veel ploegen zo voetballen als wij.

Het gaat om punten en niet om schouderklopjes. Goed voetballen kunnen we altijd nog. Dit is voorlopig goed genoeg voor ons.”

Demouge neemt revanche op zichzelf
NEC-spits Frank Demouge scoorde niet alleen de 0-2 in Waalwijk,hij speelde ook een goede wedstrijd. En dat was nodig ook, zo zei hij na afloop: “Woensdag speelde ik tegen Feyenoord mijn slechtste wedstrijd ooit in een NEC-shirt.

Ik kon niks op dat gladde veld. Nu ging het lekker, al had in de rust niemand het gevoel dat de buit binnen was. We mochten het nietweer weggeven en dat is gelukt.”

Over het samen spelen met Niedzielan:”Dat gaat steeds beter. Ik vind het wel lekker met hem om me heen. We begrijpenelkaar steeds beter. Ik kan nog veel van hem leren en dat is ook mooi.”

Bron: Omroep Gelderland