Puzzel

Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats betreffende de hoge toegangsprijzen voor de oefenwedstrijden in Groesbeek. Vandaag sprak ik met een bestuurslid van de Treffers en hij vertelde mij dat De Treffers ongeveer 15% van de toegangsprijs ontvangen, wat dus omgerekend slechts 1 hele euro is. De Treffers zijn dus gastheer en krijgen 1 euro voor het beschikbaar stellen van de accomodatie. Van die ene Euro die ze daarvoor krijgen moeten ze ook alle kosten (denk aan kaartjes drukken-reclame-inkoop) op zich nemen. De overige 6 euro wordt verdeeld onder drie partijen, waaronder NEC en de tegenstander.
Het bestuurslid stelde voor (op persoonlijke titel, want uiteraard moet hij dit nog overleggen met de rest van het Treffers-bestuur) om samen met NEC te kijken naar de mogelijkheid van een passe-partout. De laatste 3 jaar zijn er steeds twee oefenwedstrijden in Groesbeek geweest en je zou kunnen zeggen: koop meteen ook een kaartje voor de andere wedstrijd en je krijgt een korting. Voor de duidelijkheid: Dit zijn nog allemaal ideeen er is nog niets concreet wat dat betreft.

Er zijn nu nog drie vragen:
Ten eerste: Waarom organiseert De Treffers toch deze wedstrijden, terwijl ze maar zo weinig krijgen en toch op dat hoge bedrag aangesproken worden door bezoekers?
Het antwoord werd mij gegeven: Men hoopt dat de supporters blijven hangen en wat gaan drinken, waardoor de omzet wat toe zal nemen en de kosten terug kunnen worden verdiend.. en misschien wel nog belangrijker: Het is goed voor de uitstraling van de club om wedstrijden met NEC op Sportpark Zuid te organiseren.
Er blijven nog twee vragen over, waar ik nog geen antwoord op heb, maar hopelijk krijg ik daar een antwoord op via NEC:
Hoe kan het dat met dezelfde 3 partijen wel een oefenwedstrijd in de Goffert mogelijk is voor 5 euro, terwijl in Groesbeek de wedstrijd 7 euro kost, met maar 1 euro voor De Treffers? Waar is die ene euro gebleven?
En waarom moet zo’n wedstrijd (even los van de euro van De Treffers) dan toch nog 6 euro kosten, is dat niet overdreven veel? (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan