Peter Wisgerhof: ‘Ik baalde toen ik hoorde dat Potje kwam’

Vanochtend na de ochtend training hebben wij van NEC1900 een interview afgenomen met Peter Wisgerhof. Hier volgt een verslag van het interview.


 


Hoogtepunt tot nu toe in je carrière?


Mijn hoogtepunt is natuurlijk Europees voetbal, en dan wel het halen ervan! Het was ook super mooi in Krakow, een geweldige beleving maar de volgende keer hoop ik dat we verder komen en tegen een topclub eruit vliegen want dit was wel balen en had het ook niet verwacht.


 


Je kwam van Vitesse naar NEC, heb je nog enig contact met Vitesse?


Nee, ik heb totaal geen contact meer met Vitesse. Ik ben daar wel gewoon goed weggegaan! Ze wilde me helemaal niet kwijt maar ik zag gewoon dat ik geen kans zou krijgen in het eerste en wilde graag naar NEC. NEC had een half jaar van te voren ook al belangstelling getoond maar toen heeft Vitesse het nog kunnen tegenhouden, omdat NEC het bleef proberen is het gelukkig toch doorgegaan!Wat vindt je van de speelwijze van NEC?


Vaak hoor ik van onze fans dat ze vinden dat wij te verdedigend spelen, maar persoonlijk vind ik niet dat we te verdedigend spelen. Ik snap ook wel dat iedereen graag aanvallend voetbal ziet, maar dat was gewoon lang niet altijd mogelijk met de spelersgroep van vorig jaar. Ook ligt het aan de tegenstander met hoeveel spitsen je moet spelen, maar volgens mij is 4-4-2 gewoon standaard de beste speelwijze voor NEC.


  


Wie vond je tot nu toe je moeilijkste tegenstander?


Dan ga ik toch voor Arjen Robben, vooral zijn acties op snelheid zijn bijna niet te verdedigen! Tegen Van Nistelrooy heb ik ook gespeeld en dat was ook geen pretje maar tegen Robben heb ik het vaker mogen opnemen en keer op keer was het een zeer moeilijke taak.Heb je nog hobby’s naast het voetbal, zo ja welke?


Kaarten! Dat is mijn enige echte hobby. Met de groep doen we het ook regelmatig. Vorig jaar deed ik het met Rene (van Rijswijk), Patrick (Ax) en nog iemand dat rouleerde meestal. Dit jaar heb ik al een nieuw groepje met Demouge en Potje!Hoe staat het met een partner in jou leven?


Ja, ik heb een vriendin en ben daar zeer gelukkig mee. Ik ben nog niet getrouwd maar dat zal zeker gebeuren in de toekomst. We hebben alleen nog geen plannen in die richting.Waar speel je het liefst, rechtsback of centraal achterin?


Centraal achterin, daar hoor ik ook te staan. Rechtsback ben ik geworden omdat er geen betere keuze voor handen was, maar mijn doelstelling voor dit seizoen is toch om een plek centraal in de verdediging af te dwingen.


 
Vind jij het ook niet raar dat je centraal achterin geen kans meer krijgt?


Ja natuurlijk wel. De trainer weet ook wat mijn favoriete positie is. Bij blessures van andere spelers stond ik daar ook maar zodra die weer fit waren stond ik weer op de rechtsback plaats.Voor de supporters zijn de wedstrijden tegen Vitesse speciaal, heb jij
persoonlijk nog ‘speciale’ wedstrijden?


Europees halen bij RKC! Dat was een hele speciale ervaring, geweldig! Vitesse is ook  een hele speciale wedstrijd voor mij ook omdat ik daar gespeeld heb. Ik wil dan duidelijk revanche halen tegen me oude club.Wat vindt je van de Intertoto-deelname van NEC?


Ik vind het een goede keus, het is bijvoorbeeld beter als DIO?30 uit. Er is wel een hele kleine kans dat we Europees halen. We spelen nu in ieder geval twee en hopelijk vier wedstrijden tegen een tegenstander van formaat.Wie was vroeger jou idool?


Dat was Maradona, en op dit EK heb ik heel erg op Jaap Stam gelet omdat hij een centrale verdediger is en ik wil echt voor die positie gaan en als je dan naar Stam kijkt dan lijkt alles zo makkelijk, maar dat is het absoluut niet.


 
Is de selectie dit seizoen in jou ogen versterkt of verzwakt?


De selectie is zeker versterkt. Niedzielan en Barreto zijn nu wel gewend en daar verwacht ik dit seizoen wel wat meer van dan de afgelopen wedstrijden. Met Boutahar hebben we denk ik een goede vervanger voor Hersi binnen weten te halen alleen hoop ik dat hij net zoveel scorend vermogen heeft als Hersi. Tininho is erbij gekomen als vervanger voor Zonneveld en dat lijkt me ook geen slechte ?wissel?. Dan is Denneboom er nog bijgekomen wat ook een hele goede voetballer is en daar weet Resit Schuurman over mee te praten, vooral door de wedstrijd die we met 5-0 verloren in Heerenveen daar werd hij helemaal weggespeeld. En dan zijn er ook nog een aantal jongere spelers bijgekomen waar ik wel wat van verwacht vooral Alexander Prent moet het wel kunnen maken.Wie is je maatje binnen de selectie?


Nou mijn maatjes zijn allemaal zo een beetje vertrokken. Ik ging veel om met Schuurman, Ax en  Zonneveld maar die zijn allemaal weg.Waar denk je dat NEC dit seizoen gaat eindigen?


Ik denk dat we wel in het linkerrijtje kunnen komen en laten we dan maar hopen op een uitschieter naar boven.


 


Wat zijn je ambities voor de rest van je carriere?


Natuurlijk wil ik zo hoog mogelijk komen, maar of dat erin zit is moeilijk te zeggen. Als ik af en toe spelers bij Feyenoord zie verdedigen, dan denk ik van dat kan ik ook maar je weet natuurlijk niet hoe daar getraind en gespeeld word. Dat moet je toch eerst meemaken voor je erover kan oordelen.


  


Ben je niet bang dat je door het aantrekken van Pothuizen op de bank zal belanden?


Natuurlijk wel, toen Potje kwam moest ik wel even slikken dat er een verdediger bij zou komen. Er moet wel concurrentie zijn maar zoals het ernaar uitziet sta ik er tegen Cork City ook al naast en dat is voor mijzelf erg vervelend. Maar de beste moet natuurlijk spelen op dit moment.


 


Hoe komt het dat je in je eerste seizoen bij NEC wel scoorde en het de laatste tijd niet meer zovaak lukt?


In mijn begin periode bij NEC was het puur geluk want ik ben nooit een scorende man geweest.


 


Hoe was de ervaring om met NEC mee te doen in de UEFA-CUP?


Fantastisch natuurlijk, ook omdat ze onbekend waren en later werd duidelijk dat ze aardig goed konden ballen. Ik dacht eerst dat we ze moesten kunnen hebben. Bij de loting hoopte ik ook op een kleinere club net zoals Wisla, en dan in de tweede ronde het liefste een topclub zoals AS Roma.


 


Hebben jullie verder nog iets gezien van Krakow of alleen het stadion van Wisla?


We zijn met zijn allen even de stad in geweest, die was echt schitterend hopelijk kunnen we het vaker meemaken.


  


Van welke speler baal je het meeste dat hij weg is?


Resit Schuurman want niet alleen ik kon heel goed met hem overweg maar mijn vriendin en zijn vriendin gingen ook heel goed met elkaar om!


 


Hoe komt het dat we eigenlijk nooit wat van je lezen of over je horen? Niet zo een prater of word je nooit gevraagd?


Dat zou ik eigenlijk niet weten. In mijn begin periode bij NEC had ik regelmatig een afspraak met bijvoorbeeld TV Gelderland maar de laatste tijd is het erg rustig op dit gebied. Het is ook helemaal niet zo dat ik de stilste van de groep ben, maar ik word de laatste tijd gewoon bijna niet meer gevraagd.


 


570 Euro voor de fans om mee te gaan naar Cork, dat bied NEC aan. Zelf hebben we het uitgerekend dat we er al voor 200 euro kunnen komen en daar 2 overnachtingen hebben. Beetje vreemd vind je niet?


Veel te veel geld! Mijn vriendin wilde eerst ook mee maar ook de spelersvrouwen moesten dit betalen en dat is veel te veel er gaat nu niemand van de vrouwen meer mee.


 


Hoe komt het dat voetballers soms zo arrogant overkomen?


Heel veel mensen vragen iets aan je of beginnen spontaan tegen je te praten, iedereen kent jou maar jij kent niemand dat is heel vreemd. Als ik in de stad loop heb ik ook wel eens dat mensen naar me zwaaien en dan denk ik ?Ken ik jou?? dan zwaai ik maar terug anders ben ik weer bang dat er iemand beledigd is of anders ben je tegenwoordig al arrogant. Maar ook ik heb soms wel eens even geen zin in om met supporters te praten, zodat ik me puur op het voetbal kan richten.


 


In de volgende editie van De Trouwe Honden kun je een Tweestrijd met Peter Wisgerhof lezen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan