Pennywise, poundfoolish?

Bovenstaande uitdrukking bedoelt te zeggen dat iets waar je in eerste instantie een klein bedrag mee spaart, later wel eens heel ineffectief kan blijken en je uiteindelijk veel meer kost dan je eerdere besparing. De uitdrukking komt meer en meer bij me op als ik de prestaties van onze club beschouw en daarnaast het vertrek van Danny Hesp van afgelopen zomer zet.
Dat we aanvallend niet sterk zijn was vorig seizoen ook al bekend, we zijn nu eenmaal geen ploeg die er lustig op los scoort. Basisduo De Nooijer en Demouge zullen het vooral moeten hebben van hard werken, waarbij je dan tenminste van eentje weet dat ie Nijmegen en NEC in zijn bloed heeft. De vervangers van dit duo roepen bij mij niet meer dan een gevoel van plaatsvervangende schaamte op.
Het middenveld is op zich niet slecht, hoewel het op slechte dagen (zoals gister) wel erg weinig strijd brengt en wel erg gemakkelijk overlopen wordt.
De basis van de prestaties van vorig jaar was dan ook de verdediging. Van de 34 wedstrijden werd in liefst de helft de nul gehouden. Dat betekent dan dus ook dat je weinig productieve aanval slechts één keer hoeft te scoren om een overwinning in de wacht te slepen. Over het gehele seizoen kregen we 40 goals tegen (waarvan overigens 11 in 2 potjes tegen Ajax en PSV), een gemiddelde van 1.18 per wedstrijd. Dat was maar goed ook, want in ons beste seizoen ooit werd er slecht 4 maal meer dan 2 keer gescoord. Het gemiddeld aantal tegengoals van dit seizoen bedraagt 1.88, oftewel bijna 2 per wedstrijd. Bij eenzelfde prestatie van onze voorhoede win je dan dus maar een paar wedstrijden. Ik wil niet direct beweren dat deze terugval in de verdediging volledig te wijten is aan het vertrek van Hesp, maar feit is wel dat onze aanvoerder wel een gevoel van veiligheid uitstraalde: “Jongens voorin, zorg maar dat je er eentje maakt, wij houden de nul wel.” Ik geef Ebbinge het voordeel van de twijfel, maar voorlopig haalt hij nog niet het niveau van Hesp. De paar euros die we ons bespaarden door Hesp te laten gaan, zouden nog wel eens heel duur kunnen uitvallen…(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan