Paraguay verliest finale maar pakt wel zilver

Paraguay verloor de finale weliswaar met 1-0 van Argentinie maar toch schreef Edgar Barreto geschiedenis in Athene. Het land Paraguay had namelijk nog nooit ook maar één medaille behaald op de Olympische Spelen, de zilveren medaille is daarmee dus de eerste in de geschiedenis van Paraguay.

De wedstrijd werd vanochtend al om 10:00 uur (9:00 uur nederlandse tijd) gespeeld omdat het stadion daarna weer verbouwd moest worden voor andere sporten later vandaag. Edgar Barreto viel al gelijk op door zijn bijna kale kop, Barreto had speciaal voor deze wedstrijd zijn lokken laten verwijderen.

Argentinie nam gelijk het initiatief en dat leverde een aantal kansen op tot de 18e minuut toen de Argentijnse spits Tevez een voorzet schitterend achter doelman (en broer van Edgar) Barreto schoot.

Daarna nam Paraguay het initiatief over en ontstonden er wat kansjes voor Paraguay maar dat resulteerde niet in een gelijkmaker, Paraguay stond wel bijna met nog maar tien man toen Gamarra een elleboogstoot uitdeelde aan doelpuntenmaker Tevez. Gek genoeg mocht de verdediger blijven staan en werd hij alleen bestraft met een gele kaart.

In de tweede helft begon Paraguay met een goeie vrije trap maar daarna waren de kansen voor Argentinie, keeper Barreto moest flink aan de bak om te voorkomen dat Argentinie al snel in de tweede helft op 2-0 kwam.

Toen in de 65e minuut verdediger Emilio Martinez van Paraguay weer een elleboogstoot uitdeelde werd hij wel bestraft met een rode kaart, Paraguay mocht dus met tien man verder. Even later werd Edgar Barreto vervangen die een teleurstellende wedstrijd speelde.

Daarna regende het kansen aan beide kanten al was Argentinie wel wat gevaarlijker maar ondanks dat konden ze niet echt gebruik maken van de man meer situatie. Maar in de 82e minuut werd ook Figueredo van Paraguay van het veld gestuurd en zo mocht Paraguay met negen man de wedstrijd uitspelen.

Argentinie drong daarna niet meer aan en het bleef 1-0 voor de Argentijnen, de Argentijnen winnen de gouden medaille uiteindelijk zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen.