Over tot de orde van de dag

Nu de storm rond de uitlatingen van Neeskens weer iets lijkt te gaan liggen (waarmee ik geenszins wil zeggen dat het probleem opgelost is), kunnen we ons weer concentreren op de normale gang van zaken en niets is tegenwoordig meer ingeburgerd dan Vitesse en schulden.
Het tekort op de begroting van het huidige seizoen lijkt uit te gaan komen op zo’n 2 miljoen euro, maar daarmee komt, aldus voorzitter Van der Kraan, de licentie niet in gevaar. Het had me ook nogal verbaasd als dat wel het geval zou zijn, daadkracht blijft een eigenschap waar de KNVB een broertje dood aan heeft. Wel verbaast me de manier waarop volgens de voorzitter bezuinigd is en verder moet gaan worden. Over extra inkomsten praat sowieso al niemand meer, dus de kosten zullen gereduceerd moeten worden. Met name op de huisvestingskosten moet worden bespaard. Ik heb dat al eerder gehoord, maar blijf zitten met de vraag: Hoe doe je dat dan?? Immers, een gezin dat er achter komt dat er op iets te grote voet wordt geleefd, zal een kleiner huis gaan zoeken, maar kan me nauwelijks voorstellen dat Vitesse de gemeente gaat bellen met de vraag of er ergens anders nog een kleiner en goedkoper stadion leeg staat. (indien wel, tip: Wageningen!). Hetgeen dus betekent dat de club gaat proberen de kosten te drukken door minder voor het huidige stadion te gaan betalen en aangezien dat geld toch ergens vandaan moet komen, dus eigenlijk een verkapte vorm van subsidie aanvraagt. Wederom.
Nog merkwaardiger is het dat de voorzitter aangeeft dat spelers verkopen niet helpt (“dat zijn slechts incidentele baten” ?!) en het saneren van de salarissen mislukt is. Pardon?? Ontsla die dure spelers maar, zou ik zeggen en haal er goedkopere voor terug! Gemeente Arnhem, KNVB, wordt eens wakker, voordat er nog weer meer gemeenschapsgeld in deze kunstmatige eredivisieclub wordt gepompt.(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan