Nog geen overwinning NEC in gelredome

NEC won nog nooit in Gelredome


De wedstrijd Vitesse-NEC wordt zondag voor de zevende keer gespeeld in stadion Gelredome. NEC slaagde er nog nooit in om daar drie punten te pakken.


Vorig seizoen werd het 1-1. NEC streed toen voor Europees voetbal, terwijl Vitesse ook in die fase gold als een degradatiekandidaat. Bob Peeters opende de score en passeerde Dennis Gentenaar, die voor de gelegenheid was uitgedost met rood-zwart-groen haar. Na rust scoorde Resit Schuurman de gelijkmaker.


In 2002 won Vitesse met 2-1. Frank Demouge zette NEC op voorsprong, maar via Bob Peeters en een benutte penalty van Remco van der Schaaf won Vitesse.


In 2001 vertoefden beide clubs in de subtop en werd het 2-2 in Gelredome. Bob Peeters opende de score, maar NEC sloeg meteen terug via Gorgi Hristov. Na een rode kaart van Pieter Collen was Vitesse gevaarlijker, maar Jack de Gier scoorde verassend 1-2. Gert Claessens maakte vlak voor tijd nog gelijk.


In het seizoen 1999/2000 werd NEC met 5-1 ingemaakt. Pierre van Hooijdonk schoot driemaal raak, Danny Hesp maakte met hoofdwond de enige treffer voor de Nijmegenaren. De eerste twee edities in Gelredome werden ook gewonnen door de thuisclub: 1-0 (doelpunt Machlas) en 2-1. De laatste keer op Nieuw Monnikenhuize werd het gelijk: 1-1.


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan