Nicht so gut!

Wat ben ik blij dat ik geen supporter van Roda ben. Wij klagen (terecht) vaak over doorgedraaide zaken bij ons cluppie, maar die club heeft werkelijk niks wat nog echt is.

Bij binnenkomst zien we in stoere Italiaanse letters Ultra’s staan, iets wat verder totaal niets met Ultra’s te maken heeft, maar met supporters die schijnen te zingen, hoewel daar vandaag weinig van te merken was, behalve toen de 2 en 3 nul snel achter elkaar vielen.

Van PSV hebben ze het stoere aftelsysteem gejat, dat vandaag op het scherm te zien was voordat de spelers het veld op kwamen. Inclusief een “spannende” waarschuwing een paar minuten voor het aftellen dat de wedstrijd zo zou beginnen.

Roda won terecht, maar waarom moest onze verdediging liefst 4 goals om de oren krijgen? Na de goals werd de ergernis namelijk versterkt omdat de speaker het (uit Duitsland gejatte) “Jetz gehts los” inzette en het woord “stimmung” brulde door de microfoon. Vervolgens riep hij de voornaam van de doelpuntenmaker op, waarna het publiek de achternaam brulde. De speaker riep vervolgens in perfect Duits “Danke” en het publiek riep terug “Bitte!”

En het Duits galmde niet alleen door de luidsprekers in het stadion, ook bij de catering werd je (wel vriendelijk trouwens) in het Duits te woord gestaan: “Nein, entschuldigung aber Haribo macht kinder froh haben wir leider nicht mehr.”

Tja zoiets is in Nederland toch niet te geloven? En dan nog raar opkijken als ze voor geel-zwarte moffen uitgemaakt worden!

Was er dan niks orgineels bij Roda? Jawel hoor 2 dingen: Het belachelijke muntensysteem is er nog steeds, waardoor je eerst munten moet halen en vervolgens moet betalen, een waardeloos systeem, dat alleen met carnaval werkt, maar dat is nogal moeilijk te begrijpen daar ben ik bang. En ook het pizzabroodje bij de catering was orgineel, maar het had helaas dezelfde werking als het voetbal van NEC vanavond: Je denkt het wordt genieten, maar je moet er van kotsen.

Oh, nu bedenk ik me opeens dat twee of drie jaar geleden Dennie Christian optrad daar met z’n schlagers en we zagen ook vandaag op dat zelfde scherm dat André Rieu binnenkort een concert geeft met als hoogtepunt z’n bekende “Koningswalzer.” Hoe is het toch in godsnaam mogelijk dat Aachen niet in eigen land z’n Europese wedstrijd kan afwerken vraag je je af? (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan