Neeskens: verlies onze eigen schuld

De thuisnederlaag tegen Heerenveen is te wijten aan NEC zelf. Dat vertelde trainer Johan Neeskens na afloop van het met 2-1 verloren duel. 
 
Volgens Neeskens koos zijn team zeker in de tweede helft te vaak voor hoge en lange passes. Die waren meestal een prooi voor de verdedigers van SC Heerenveen. Tegen zijn gewoonte in begon Neeskens zaterdagavond met drie spitsen. Ax mocht als linkerspits starten in de basis, Wisgerhof bleef aan de kant.


Na rust moest de NEC-trainer zijn strijdplan door blessures wijzigen. NEC kon vervolgens geen vuist meer maken. Opmerkelijk was de grote blunder van Paraguayaan Barreto in de 62e minuut. De 19-jarige aanwinst van NEC verzuimdeeen bal simpel weg te werken en bood Hestad een niet te missen kans.

Dat Heerenveen in de tweede helft heer en meester was werd door Neeskens bevestigd. “Op basis daarvan is deze zege ook verdiend”, aldus de NEC-trainer, die voor een jaar bij heeft getekend in Nijmegen.

De overwinning van Heerenveen betekende de derde in acht dagen tijd voor het team van Foppe de Haan. De Friezen wonnen van PSV en Ajax en gaan volgend weekeinde op bezoek bij Feyenoord.


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.