NEC zoekt nog naar opvolger voor Tielbeke

NEC heeft nog geen opvolger voor vertrekkend directeur Alex Tielbeke. Het is waarschijnlijk dat er iemand van buiten de club wordt aangetrokken.


Tielbeke gaat per 1 juni samen met Chris Woerts (nu Feyenoord) de directie van de Eredivisie NV (ENV) vormen, het samenwerkingsverband van de achttien clubs uit de hoogste voetbalafdeling. Iets dat de eredivisieclubs volgens NEC-voorzitter Hans van Delft veel goeds kan brengen. “De gang van zaken bij de ENV was me al jaren een doorn in het oog. Ik schat dat het gestuntel iedere club de afgelopen tijd een half miljoen euro per jaar heeft gekost. Het was echt een ramp. Als ondernemer heb ik me jarenlang kapot zitten ergeren. Mijn grootste probleem was de kwaliteit van management. Die is straks wel goed.”

Daarom heeft Van Delft zijn directeur ook ‘gemeend gefeliciteerd’. “Goede mensen gaan nooit op een tijdstip dat past. Maar ik wist natuurlijk wel dat Alex zijn carrière niet bij NEC zou afsluiten. Je hebt in je achterhoofd tot wanneer iemand blijft en dan is vijf jaar een hele normale periode.”

Van Delft ziet ook voor NEC voordelen in de stap van Tielbeke, die samen met Woerts vooral moet gaan zorgen dat de sponsor- en televisiecontracten de clubs meer geld opleveren. “Het kan natuurlijk nooit kwaad dat je goede contacten binnen het voetbal hebt. En ik ben ook gemeend trots dat NEC topmanagement kan leveren. Ik heb zelf aan de basis gestaan van de nieuwe weg die de ENV is ingeslagen. We willen het beste van de Premier League en de Bundesliga combineren. Dat moet meer geld voor de clubs gaan opleveren. Gelukkig ziet iedereen daar nu het nut van in.”

NEC is al druk aan het rondkijken naar een opvolger voor Tielbeke. “Het ziet ernaar uit dat het iemand van buiten wordt”, zegt Van Delft. “Sinds het bekend is dat Alex vertrekt heb ik al aardig wat telefoontjes gehad. Maar als sommige mensen horen dat we een beleidsplan hebben van tachtig pagina’s, met veertig pagina’s cijfertjes valt dat ze toch koud op het dak. Maar ik ben er niet bang voor dat we een goede opvolger vinden.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.