NEC zal één seizoen in narrenshirt spelen

Begin juni presenteerde NEC de nieuwe Lotto-kledinglijn voor het seizoen 2004-2005, na het publiceren van de eerste foto’s van het nieuwe thuisshirt regende het klachten. Gisteravond gaf NEC uitleg aan vertegenwoordigers van de HKN, Supportersvereniging en het supporterscollectief.


Het blijkt dat NEC en FILA in het najaar van vorig jaar uit elkaar gegaan zijn. Na een lange zoektocht is er in maart gekozen voor LOTTO. In april heeft er overleg tussen NEC en LOTTO plaats gevonden en hebben zij een shirt gekozen uit de standaardcollectie bij LOTTO. Door de tijdsdruk is er geen voorbeeldshirt gemaakt en kregen zij een voorbeeld via de e-mail. Hier is uiteindelijk een akkoord voor gegeven.NEC was ervan overtuigd dat zij een mooi shirt hadden gekozen. Nu is er in de haast akkoord gegeven voor het maken van het shirt, zonder dus een origineel te zien, terwijl de kleuren niet ideaal waren. NEC wil wel dat er geen misverstanden bestaan over de maker van de fouten van de kleuren: Deze liggen geheel bij NEC. NEC zei dat zij evenveel positieve als negatieve reacties hebben gekregen op het shirt.
 
NEC heeft aangegeven waar de fouten hebben gelegen en heeft beloofd volgend jaar eenzelfde soort shirt te laten maken als de afgelopen twee jaar. Toch zit NEC voor dit seizoen vast aan het Narrenshirt. Hier konden zij en LOTTO niets meer aan veranderen. NEC liet zich niet uit over het balkenshirt. Toch heeft de HKN goede suggesties bij NEC neer kunnen leggen en deze worden dan ook in overweging genomen. 
 
Wat betreft LOTTO: Normaliter hebben zij ieder seizoen een standaard collectie waar men uit kan kiezen. Nu zullen zij volgend jaar hier van afwijken en het shirt van vorig jaar nabootsen.
 
Eindconclusie: NEC heeft zoals verwacht het boetekleed aangetrokken, maar voorlopig zitten we dit jaar nog met het shirt opgescheept. Zij hebben het shirt gedeelte enorm onderschat en hadden de massale publiciteit niet verwacht. Hier waren zij zeker niet blij mee. Tip van ons: Luister zoveel mogelijk naar jullie supporters en durf ze er ook naar te vragen. Het moge duidelijk zijn dat de verwachtingen van de avond ook uitgekomen zijn!


Bron: HKN

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan