NEC: voor eigen jeugd geen toekomst!

De voetbalschool van NEC wordt van alle kanten geprezen en zelfs betiteld met sterren maar NEC zelf lijkt niet in te zien dat deze jongens ook kansen in het eerste elftal moeten krijgen om door te groeien.

Ik heb net vernomen dat NEC voor volgend seizoen Jose Valencia van Jong Ajax heeft aangetrokken. Dit vindt ik een slechte zaak want een jongen als Mark Otten ziet zijn kans op wat speelminuten verder slinken, wat ook niet echt motiverend zal werken om bij te tekenen bij NEC.

Aan het begin van het huidige seizoen kwam NEC ook al met zo’n (in mijn ogen) vreemde aankoop: Fabian de Freitas. Terwijl jongens als De Haan & Divarci net aan de selectie waren toegevoegd (je verwacht dan dat deze jongens wat minuutjes mogen meepikken zo af en toe) trok NEC toch De Freitas aan, nou we weten allemaal wat er van De Freitas terecht is gekomen en de NEC-jeugd staat stil in z’n ontwikkeling! En Looyen maar roepen dat we zo’n fantastische voetbalschool hebben! Nou dat is erg fijn maar waarom maakt Neeskens er dan geen gebruik van ???

Om trouwens nog even op Valencia terug te komen, na Barreto & Tininho is hij de derde Zuid-Amerikaan in de selectie voor volgend seizoen. Is dit het begin van een kabel binnen de NEC-selectie? Ik hoop het niet want met die ‘oranje’-kabel liep het ook niet al te best af… (pat)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiƫren van content is niet toegestaan