NEC pakt ADO in het laatste kwartier in

Tot de tachtigste minuut leek ADO Den Haag op weg te zijn naar de eerste zege van het seizoen. Maar in de slotfase kwam NEC alsnog langszij, waardoor de ploeg van Johan Neeskens nog geen punt heeft verspeeld.

ADO was lange tijd de betere ploeg in het Zuiderpark, al probeerden beide ploegen de aanval te zoeken. De thuisploeg deed dat als beste en kreeg daarvoor in de 37ste minuut de beloning. Sjaak Polak ontsnapte op de linkerflank en zijn voorzet vond de rechtervoet van Rik Platvoet, die vanaf vijf meter binnentikte.


NEC kon ADO weinig verontrusten, de Haagse ploeg kreeg kansen volop om het verschil uit te bouwen. Pas in het laatste kwartier kwamen de Nijmegenaren echt opzetten. Het had vrijwel direct succes. Eerst knalde Said Boutahar op de lat, maar in de 79ste minuut gunde Rob Wielaert Romano Denneboom de kans om vanaf een meter of tien uit te halen. Met zijn rechter schoof de spits beheerst de bal langs doelman Dorus de Vries.


En in de laatste minuut haalde Said Boutahar zelfs de drie punten binnen namens NEC. Met een schuivertje verschalkte hij De Vries, waarna Alberto Saavreda vergeefs de bal voor de lijn probeerde weg te halen.

Bron: Vi.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan