NEC moet begin juli aantreden voor Intertoto

Gistermiddag was in Nyon (Zwitserland) de loting voor de eerste drie rondes van de Intertoto 2004. In de zomermaanden zullen 61 teams strijden om de hoofdprijs van drie felbegeerde UEFA Cup plaatsen.


De eerste wedstrijden staan gepland voor het weekend van 19 en 20 juni en de returns een week later op 26 en 27 juni. In deze eerste ronde komen geen Nederlandse teams in actie die stromen pas in de tweede en derde ronde in.Toch is in die eerste ronde wedstrijd zestien, erg belangrijk voor het Nederlandse team dat zich als tweede plaats voor de Intertoto (dit is waarschijnlijk NEC mits Roda JC of Heerenveen UEFA Cup voetbal haalt via de Holland Casino Eredivisie).

Mogelijke Tegenstanders
Wedstrijd zestien gaat tussen de Zweedse en Ierse deelnemers, voor Ierland wordt dit pas in de maand mei bekend. Er zijn daar twee teams in de race en dat zijn St. Patrick?s Athletic & Cork City, voor Zweden is dit al bekend Malmö FF.Aangezien de kans erg groot is dat Malmö FF de Ierse deelnemer zal verslaan is de kans dus erg groot dat NEC in de tweede ronde van de Intertoto moet aantreden tegen Malmö FF. Deze tweede ronde wordt afgewerkt in het weekend van 3 en 4 juli en de returns een week later 10 en 11 juli.Mocht NEC de derde ronde bereiken dan wacht  op 17-18 juli een uitwedstrijd tegen een Franse club (welke is  nog niet bekend) en op 24 juli de return in de Goffert. De loting voor de halve finales en de finales vinden plaats na de tweede ronde op 12 juli. De winnaars van de drie finales plaatsen zich voor de UEFA Cup.


Malmö FF
Malmö FF moest gisteravond alweer aantreden voor het seizoen 2004-2005, Malmö FF ging op bezoek bij de nummer twee van vorig seizoen Hammarby en die wedstrijd eindigde in 0-0.Voor de meeste NEC supporters is Malmö FF waarschijnlijk alleen bekend van de transfer van Zlatan Ibrahimovic naar Ajax, misschien dat de wat oudere supporters ook nog weten dat Malmö FF in 1987 door Ajax in de kwartfinales van de Europacup II werd uitgeschakeld.


Dit seizoen werd Malmö FF net zoals NEC in de eerste ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld, Sporting Lissabon bleek te sterk voor de Zweden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan