NEC kan zelfs niet meer van Volendam winnen

NEC-FC Volendam (0-1) 1-1
44. Esajas 0-1
58. Hersi 1-1

 Reinold Wiedemeijer
 12.000 (60 FC Volendam-supporters)
  Zonneveld & Ax (NEC)

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof (63′ René van Rijswijk), Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Mike Zonneveld (75′ Dejan Govedarica), Resit Schuurman, Edgar Barreto, Jarda Simr (46′ Patrick Ax), Youssouf Hersi, Frank Demouge, Zico Tumba

Ajax
Verhoeven,Wilson, Breinburg , Fung A Wing, Koning, Salden (63′ Woudenberg), Buys (79′ Tevreden), Luirink, Esajas, Tuyp (79′ Faria), Bridji

FC Volendam heeft handhaving niet meer in eigen hand. Youssouf Hersi stond een Noord-Hollandse zege in Nijmegen in de weg (1-1).


 


Hoewel de Nijmeegse aanhang een overwinning van FC Volendam met genoegen had begroet vanwege de gevolgen voor rivaal Vitesse, kon NEC niet beschuldigd worden van het laten lopen van de wedstrijd. De ploeg van Johan Neeskens verzuimde het overwicht om te zetten in doelpunten. Op slag van rust viel de treffer aan de andere kant. Karim Bridji bereikte van rechts Dion Esajas, die via de binnenkant van de paal 0-1 op het scorebord zette.


 


De tweede helft stelde NEC orde op zaken. Peter Wisgerhof leverde een schot dan wel voorzet af, die door Youssouf Hersi bij de tweede paal koppend tot de gelijkmaker werd gepromoveerd. Voor FC Volendam betekende het gelijkspel dat het op de laatste plaats blijft staan.


 


Tegen RBC Roosendaal moet volgende week gewonnen worden om directe degradatie te ontlopen. Maar daarbij is het afhankelijk van de resultaten van de concurrentie FC Zwolle en Vitesse, die respectievelijk twee en één punt meer hebben.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan