NEC blij: Niedzielan heeft toch getekend

Hij zou wel komen, niet komen, wel komen en niet komen. Andrzej Niedzielan maakte een ware soap van zijn transfer naar NEC. De Poolse aanvaller twijfelde de laatste weken bij voortduring of hij zijn club Grocin Dyskobolia moest verlaten voor een avontuur in Nijmegen.

Vrijdagmiddag was het dan zover. Om 15.00 uur stond de officiële presentatie gepland in het Goffertstadion en warempel, de 24-jarige spits was er. Even daarvoor nog de medische keuring doorstaan en vervolgens in het pak naast voorzitter Hans van Delft en trainer Johan Neeskens.

Vorige woensdag had NEC al trots gemeld dat Niedzielan kwam, waarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van de Nijmeegse club een feit was. ‘Vrijdag 2 januari zal Niedzielan zich melden bij NEC‘, luidde het persbericht dat de club rondstuurde.

Maar afgelopen zaterdag vertelde Niedzielan doodleuk op de Poolse televisie dat hij nog niets had toegezegd. De voorzitter van Grocin had daaraan toegevoegd dat hij absoluut niet van plan was de aanvaller naar NEC te laten gaan. Tot grote vrugde van de fans van Niedzielan, die niets begrepen van de transfer van hun aanvaller naar het ‘nietige’ NEC.

‘Dit is echt onvoorstelbaar’, reageerde technisch directeur Leen Looyen nog vol ongeloof in Voetbal International nadat hij vernam wat de Pool op tv had gezegd. ‘Heeft hij dat echt gezegd? Wat ons betreft is het helemaal rond. Ik ben hier weken mee bezig geweest.’

De beloning voor het harde werken van Looyen volgde dan toch vrijdagmiddag, toen Niedzielan zijn contract ondertekende. En daarmee beloofde de spits dat hij tot 2006 bij NEC zal blijven. Echt waar. Later meer.


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.