NAC-systeem aantrekkelijk voor Zonneveld

“Wat mensen ook beweren, ik heb nog best lang getwijfeld over mijn toekomst”, zegt NEC-middenvelder Mike Zonneveld over zijn beslissing vanaf komende zomer naar de Bredase club te verhuizen.


“De laatste tijd was wel duidelijk dat ik voor NAC zou kiezen. Ik denk dat het voor mijn ontwikkeling goed is om een keer in een ander systeem te spelen. De manier waarop NAC voetbalt, trekt me aan. Ik voel ook dat het tijd is voor een nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Niets ten nadele van NEC overigens. Ik heb het hier vier jaar perfect naar mijn zin gehad. Nog steeds. Daarom vond ik lange tijd het besluit ook best moeilijk.”

Bij NAC zal Zonneveld centraal op het middenveld kunnen acteren. In Nijmegen was de 23-jarige speler, in een defensiever systeem, vooral linkermiddenvelder danwel linksback.

Dit seizoen kwam Mike Zonneveld, door een kwetsuur, pas twaalf duels uit voor NEC. Daarin kwam hij niet tot scoren. De middenvelder maakte wel een fraai doelpunt in het UEFA Cup-duel, half oktober, in De Goffert tegen het Poolse Wisla Kraków.

Woensdagavond volgde Zonneveld met meer dan gemiddelde interesse op tv de bekerkwartfinale tussen PSV en NAC. De Bredanaars wonnen. “Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar het liefst had ik ‘gewoon’ de beker gewonnen met NEC. We hadden een ideale kans en die hebben we bij Sparta laten liggen.”

Mike Zonneveld kwam in de zomer van 2000 als amateur van Go Ahead naar De Goffert. Zijn eerste jaar was perfect. Van onbekend talent dat zich al bijna met een terugkeer naar de amateurs had verzoend, groeide hij in die periode uit tot Jong Oranje-klant.

“In dat eerste jaar bij NEC leekalles te lukken”, aldus Zonneveld die in november 2001 in een interland met Jong Oranje tegen Jong Engeland zwaar geblesseerd raakte en sindsdien nog slechts incidenteel zijn ‘oude vorm’ bereikte.

“Als ik terugkijk op de voorbije drieënhalf seizoen in De Goffert, moet ik concluderen dat die blessure veel impact heeft gehad. Ik ben daarna over het algemeen minder goed gaan voetballen. Ik heb genoeg zelfkritiek om dat te beseffen. Misschien wilde ik wel te graag. Het is heel frustrerend om te weten wát je kunt, maar het er – om wat voor reden dan ook – toch niet uitkomt. Dan ga je als vanzelf ’tegen jezelf voetballen’.”

Bij NAC, waar Zonneveld wordt herenigd met de oud-NEC’ers Pieter Collen en Marcel Koning, hoopt de middenvelder weer wat vaker de ‘oude Mike’ te hervinden. “Al zal ik er ook alles aan doen om mijn periode bij NEC goed af te sluiten.”

Voorlopig stelt een knieblessure een come-back van Zonneveld nog even uit. “Maar het gaat nu toch echt de goede kant op.”

NAC-trainer Ton Lokhoff is zeer te spreken over de transfer die gisteren officeel werd maar er al maanden aan zat te komen.

“Ik wilde Zonneveld aan het begin van dit seizoen al hebben, maar dat ging niet”, lichtte de coach gisteren toe. “Zonneveld is een jonge jongen, die voor zijn leeftijd al veel eredivisie-ervaring heeft. Hij wilde bovendien graag bij NAC komen voetballen. Ik denk dat we veel plezier aan hem gaan beleven.”

Komende week zal de 23-jarige Zonneveld zijn handtekening zetten onder een vierjarige verbintenis.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.