Luuk Maes loopt stage bij FC Dordrecht

Zijn profcarrière leek voorgoed ten einde, maar Luuk Maes gaat het nog eens proberen. De verdediger die tot 2002 zeven seizoenen op rij onder contract stond bij het Nijmeegse NEC, loopt vanaf gisteren stage bij FC Dordrecht. De nummer zeventien uit de eerste divisie zoekt naar een ervaren verdediger en hoopt die in de linkspoot Maes te vinden.


Vorig seizoen kwam Luuk Maes, voormalig aanvoerder in De Goffert, nog uit voor de Cuijkse hoofdklasser JVC waar hij voortijdig afscheid nam. Het avontuur in Brabant viel hem enigszins tegen. Maes leek zich daarna neer te leggen bij een afscheid maar duikt nu dus toch weer op bij Dordrecht.

Marco Boogers, momenteel technisch manager van Dordrecht, hoopt dat de stageperiode tot ‘iets moois’ kan leiden. “Luuk Maes traint gewoon een weekje bij ons mee. Niets schokkends, maar misschien kan hij nog wel dit seizoen een versterking voor ons betekenen. We hoorden kort geleden via-via dat Luuk geen club meer heeft. Hij is natuurlijk altijd een goede verdediger geweest. Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.”

Een andere oud-NEC’er in Dordtse dienst, Ivo Rossen, is momenteel geblesseerd. De Gravenaar heeft onlangs zijn middenvoetsbeentje gebroken en ligt thuis met het been omhoog. Binnenkort krijgt hij loopgips. Het is onzeker of Ivo Rossen dit seizoen nog aan voetballen toekomt.

“De dokter zei in eerste instantie dat ik er niet meer op hoefde te rekenen dat ik dit seizoen nog aan voetballen toe zou komen”, zegt Rossen die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de eerste selectie van NEC. “Het was wel even slikken toen ik het hoorde. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat er toch enige haast is geboden bij mijn herstel. Mijn contract loopt komende zomer af en ik ben toch echt van plan om profvoetballer te blijven. Is dat niet bij Dordrecht dan bij een andere club. We bekijken het herstel nu steeds op korte termijn. Misschien is er toch nog een kans dat ik dit seizoen wel degelijk nog aan voetbal toekom.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.