Leiwakabessy traint weer met de groep mee

Jeffrey Leiwakabessy heeft gisteren voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname weer met de groep getraind. De verdediger van NEC hoopt dit seizoen nog in actie te komen, Leiwakabessy werd ruim anderhalve maand geleden met spitklachten en koorts opgenomen in het ziekenhuis. Het duurde een week voor werd gevonden waar de klachten vandaan kwamen: een ontsteking aan de prostaatklier.


Twee weken geleden mocht de Elstenaar weer voorzichtig beginnen met de individuele training. Daarbij bleek dat zijn conditie door een maand ?niets doen? compleet was ingestort. Het eerste doel, de wedstrijd tegen Vitesse halen, werd dan ook snel aangepast.?In de eerste week dacht ik echt dat het maanden zou gaan duren?, zei Leiwakabessy gisteren na de middagtraining. ?Maar in de tweede week ging ik plotseling flink vooruit. En sindsdien is het steeds sneller gegaan. Dat ik nu weer met de groep meetrain, zie ik als een beloning voor het harde werken van de afgelopen weken.?


Toch is Leiwakabessy er nog niet. ?Mijn rechterlies is nog steeds stijf, maar Cees (van der Linden, fysiotherapeut, red.) zei dat ik niets kapot kon maken en maar moest proberen hoe lang ik het vol hield. Dat lukte tot het eind. Mijn lies moet ook losser worden door het trainen. Ik moet gewoon veel met een bal doen.?
Ook conditioneel moet Leiwakabessy nog flink groeien. ?Ik zit nog lang niet op honderd procent, maar bouw mijn conditie nu snel op. Het is erg lekker om weer mee te mogen trainen, maar ook even wennen. Gelukkig zijn we morgen vrij en kan ik goed uitrusten.?


Leiwakabessy hoopt deze competitie nog in actie te kunnen komen, maar hij rekent nergens op. ?Want dan kan het alleen maar tegen vallen. Het zal van de lies afhangen of dat gaat lukken. Het zou mooi zijn als ik dit seizoen nog een paar minuten kan spelen en anders sta ik er weer in de voorbereiding.?


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan