Leiwakabessy doet nu thuis rustig aan

Jeffrey Leiwakabessy is weer thuis. Nu blijkt dat de antibiotica is aangeslagen, was er geen reden meer om de linksback van NEC in het ziekenhuis te houden. Maar veel doen mag de Elstenaar voorlopig nog niet.


“Het gaat redelijk, ik kan zonder krukken lopen.” Leiwakabessy gaat nog elke middag een uurtje slapen, maar hij is allang blij. “Ik loop veel, want omdat mijn liezen nog stijf zijn van het liggen moet ik veel bewegen. Je voelt het beetje bij beetje losser worden.”

Voorlopig moet Leiwakabessy het bij een beetje lopen houden. “Deze en volgende week mag ik nog niets doen. Daarna gaan we in overleg met de artsen en Cees van der Linden (fysiotherapeut, red.) kijken wat er mogelijk is. Ik kijk er al zo naar uit weer wat te doen, al is het alleen maar binnen fietsen. Mijn conditie is heel ver naar onderen gegaan. Ik heb ook nog weleens een dip, dan val ik ineens helemaal terug.”

Als Leiwakabessy zich zaterdag goed voelt, reist hij af naar Breda om zijn ploeg tegen NAC aan het werk te zien. “Als ik de jongens zie voetballen, gaat het enorm kriebelen, maar daar word je mentaal alleen maar hard van. Als ik straks weer mag spelen, zal ik er zoveel zin in hebben. Hopelijk kan dat nog dit seizoen, maar lukt dat niet dan in ieder geval het volgende.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.