Leen en de jeugdopleiding

Leen Looyen in de VI: “Verder zijn we ons aan het herbezinnen op onze jeugdopleiding. we hebben daar nog geen echte clubcultuur in en daar streven we wel naar. Alleen weten we nog niet exact hoe we dat gaan doen.We denken ook aan een tweesporenbeleid, omdat we altijd spelers zullen kopen die we zelf niet hebben kunnen opleiden.”

Dat is leuk voor de huidige jeugdspelers om te lezen! Eigenlijk staat hier in de laatste zin dat ze altijd spelers moeten kopen, omdat er uit de jeugdopleiding toch geen goede spelers komen. Leuke tik ook naar alle medewerkers van de voetbalschool die keihard werken om nieuwe topspelers voor NEC op te leiden en daar liefst 4 sterren voor gekregen hebben.
Het grote probleem is dat jonge jongens die buiten de boot vallen bij topamateurclubs in de regio terecht komen, waardoor spelers uit de eigen jeugd van die topamateurs minder kans krijgen om zich te ontwikkelen. Met andere woorden: in plaats dat de regio de spelers voor NEC gaat opleiden is het precies andersom: Spelers die op de voetbalschool hebben gezeten en het niet redden, komen bij topamateurs terecht in het eerste. Gezien het feit dat er ongeveer 3 echte groesbekers in de hoofdklasse gaan spelen volgend jaar hoeven we voorlopig ook niet te rekenen op een nieuwe Jantje Peters.
Ik zou zeggen: Probeer die afgevallen jongens bij de NEC amateurs te krijgen, zodat ook NEC-amateurs in het rijtje van die topamateurs in de regio komen. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: het algehele niveau van de club, zowel jeugd, amateurs en daardoor ook de BVO, zal beter worden en andere clubs uit de regio gaan hopelijk wat meer aandacht besteden aan de eigen jeugd.

En dat tweesporenbeleid is toch niet een ander woord voor dat belachelijke idee van Hans over samenwerking met V. he? Dan zul je trouwens nooit een echte clubcultuur krijgen bij de jeugdopleiding. Zoiets kan en mag nooit gebeuren!(ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan