Kut en andere vraagstukken

Supporters zijn soms rare mensen. Onderling klagen NEC-fans steen en been over allerlei zaken bij de club. Die nieuwe aankoop is kut, sterker nog het hele aankoopbeleid is kut. De merchandising is kut, dat bestuurslid is kut, het vertoonde spel is kut, de catering is kut en zelfs een coach die europees voetbal heeft gehaald is ook (nog steeds) kut. Maar oh wee als een supporter van een andere club zegt dat onze club kut is, dan lult die supporter uit z’n nek, is hij vervelend en kan hij opflikkeren.
Waarom eigenlijk dit gedrag? Spelen supporters blufpoker of houden ze kritiek liever binnenskamers? Of is het zo kut, dat we ons ervoor schamen en dat we kritiek van andere supporters al helemaal niet kunnen verdragen? Of is de club als een lelijk kind met veel gebreken, waar je toch trots op bent? Of valt het wel mee en is het helemaal niet zo kut, maar moeten we wat te nuilen hebben? Of is het kuddegedrag en hoor je erbij als je alles kut vind? Of is onze club minder kut dan andere clubs en mogen supporters van die andere clubs derhalve geen kritiek leveren?
Wie het antwoord weet op dit filosofisch vraagstuk, of een poging daartoe wil wagen, kan het naar ons mailen. Wat er ook in die conclusie zal staan: Het is in ieder geval genoeg voetbalsupporters-filosfie voor de woensdagnacht geweest!(ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan