Karel van Delft?

Vooropgesteld: ik ben erg blij met de aankoop van Niedzielan (hij heeft me vrij snel van zijn kwaliteiten overtuigd) en kijk ook erg uit naar de komst van onze nieuwste Paraguayaanse aanwinst.
Maar ik ben ook een beetje ongerust. Niet gek, want ik volg de club al twintig jaar en de rode draad is altijd even duidelijk als vervelend geweest: er is niets mogelijk, het geld is op, een club als NEC kan zich niet meer permitteren etc. Mijn frustratie richting andere clubs (denk dat ik geen voorbeeld hoef te noemen) die wel investeringen konden doen was dan ook groot, net als mijn opluchting toen bleek dat de zeepbel uit elkaar spatte en de andere clubs die investeringen eigenlijk ook niet hadden kunnen doen.
NEC kwam er goed vanaf, verkocht het stadion (al deed mij dat al pijn) en lijkt alles op orde te hebben. En eindelijk na twintig jaar had ik vrede met de manier waarop de club werd gerund en besefte ik dat zelfs in de voetballerij verstand boven emotie moet gaan.
Totdat opeens uit het niets een tweetal topaankopen werd gedaan, aankopen ook die ongetwijfeld een fikse investering gevergd hebben. Hoe kan dit opeens? Waar komt het geld vandaan? Het antwoord is een groep externe financierders, maar dat antwoord is mij te vaag. Wie zijn dat? En wat willen ze er voor terug? Zijn de spelers wel bezit van NEC? Want staat het kapitaal van een club niet op het veld? Vele vragen dus, waarvan ik vind dat de supporters recht hebben op een duidelijk en helder antwoord. En daar schort het aan, want Van Delft geeft aan dat het niet nodig is nadere details vrij te geven, alles is onder controle, alles komt goed. En juist dat heb ik zo vaak horen zeggen door een zekere Karel, zo’n 10 km van hier…..(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan