Jong NEC zet de zegereeks voort

Met de oude Albert van der Sleen in het doel zette Jong NEC gisteravond de zegereeks van na de winterstop voort. De Nijmeegse reserves behaalden op De Goffert tegen het belofteteam van Stormvogels/Telstar de derde overwinning op rij: 3-1.

NEC had een sterke openingsfase en nam na acht minuten de leiding. Verdediger Nick Paymans kopte raak uit een corner. Een verkeerde terugkopbal van Tommy Gesgarz op Van der Sleen leidde na twintig minuten tot de gelijkmaker. Een tegenstander zat er tussen en scoorde.

NEC startte ook de tweede helft voorspoedig. Alexander Prent sloot een individuele actie na vijf minuten af met een voorzet op Thijs Hendriks, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot: 2-1. Een kwartier later leidde een opstootje tot twee rode kaarten voor de tegenstander. Een speler van Stormvogels/Telstar kreeg voor een zware overtreding rechtstreeks rood, waarna een ploeggenoot zich hierover zodanig opwond, dat hij wegens commentaar op de leiding eveneens mocht gaan douchen.

NEC profiteerde in de resterende 25 minuten slechts eenmaal van de overtalsituatie. Thijs Hendriks haalde in de 68ste minuut de achterlijn en zette voor op Hazer Can, die de 3-1 aantekende. Ronnie de Groot verving wegens ziekte de trainer van Jong NEC, Cees Lok: “Tegen negen man speelden we de bal te veel rond. We kregen nog wel een paar kansen, maar gaven ook niks meer weg.” Jong NEC blijft door de overwinning in het voetspoor van koploper Jong Heracles Almelo, dat gisteravond eveneens won. Het verschil bedraagt drie punten.