Jong NEC met Barreto sterker dan TOP Oss

Jong NEC heeft gisteravond zijn tweede thuisduel dit seizoen met 4 – 1 gewonnen van van de reserves van TOP Oss, tot gisteravond koploper van de eerste divisie voor belofteteams.

Bij de Nijmegenaren speelde Edgar Barreto na zijn gedwongen rustpauze een helft lang mee.

Volgens Cees Lok had de overwinning hoger uit kunnen vallen. “We waren op alle fronten sterker. Bij vlagen werd er aardig gecombineerd, maar in de eindfase werden vaak verkeerde keuzes gemaakt of gingen spelers te veel voor eigen succes.”

Jong NEC kwam na elf minuten op achterstand toen een vrije trap achter Bart van de Beek werd gekopt. Even later was het alweer gelijk door Thijs Hendriks, die op aangeven van Jarda Simr uit een schier onmogelijke hoek raak schoot. Na een klein half uur schoot Nick Paymans een afgeweerd schot van Roel Hendriks vanaf een meter of vijftien keihard in het dak van het doel: 2-1.

De thuisclub kwam na rust goed uit de startblokken. Binnen twee minuten resulteerde een snelle aanval via Roel Hendriks en Simr in de 3-1 van Ralf de Haan. Thijs Hendriks zorgde twintig minuten voor tijd na goed terugleggen van Rutger Worm voor de 4-1 eindstand.